Samit: Šansa za turizam, moguća zarada milion evra

Samit premijera Kine i centralne i istočne Evrope koji će se održati iduće nedelje predstavlja dobru šansu za Beograd da zaradi, ali i da se predstavi kao dobra turisticka destinacija, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Samit premijera Kine i centralne i istočne Evrope koji će se održati iduće nedelje predstavlja dobru šansu za Beograd da zaradi, ali i da se predstavi kao dobra turistička destinacija, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

On je rekao da se očekuje da će u glavnom gradu Srbije ostati oko milion evra nakon tog događaja. Popović je rekao da je Ekonomski samit Kine u Beogradu jedan od najznačajnijih događaja u Srbiji u poslednjih 30 godina.

Taj skup, kako je kazao, dobra je šansa za Beograd da dobije i nove investicije i nove turiste. On je rekao da statistika pokazuje da je Beograd i dalje veoma interesantna destinacija za mnoge turiste.

"U ovoj godini imaćemo oko milion stranih turista što je povećanje od 14 odsto, a u tom procentu je i povećanje broja ostvarenih noćenja u gradu. Gosti koji jednom dodu u Beograd, oni se uvek u njega vraćaju", naveo je Popović.

On je dodao i da će mediji koji će izveštavati tih dana iz Beograda svakako doprineti promociji Beograda i Srbije.

  • brumm

    13.12.2014 17:01
    i naravno sve u Beograd!!!!!!! Novosadski Zezelj ni do pola nije stigao a ovih se dana u "nasoj" "lepoj" prestonici otvora jos jedan most.......pa dokle bre samo 7% za Vojvodinu???????????????????
  • pera

    13.12.2014 10:29
    ..
    Kim Kardasian isto toliko za jedno vece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija