Četiri puta manje pritvorenika na slobodi

Tokom dva i po meseca protesta advokata u Srbiji iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteno je svega 59 pritvorenika, kaže advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je i članica Advokatske krivične unije Srbije.

Tokom dva i po meseca protesta advokata u Srbiji iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteno je svega 59 pritvorenika, kaže advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je i članica Advokatske krivične unije Srbije.

Prema podacima Ministarstva pravde, u istom periodu - od 10. septembra do 25. novembra prošle godine, na slobodu je izašlo 230 pritvorenika, a 2012. godine 294 pritvorenika, dodala je ona.

"S obzirom na to da te podatke, AKUS ponovo zahteva od upravnih odbora advokatksih komora, a pre svega od UO Advokatske komore Srbije da preispita odluku o protestu advokata i predlže da se dozvoli postupanje u pritvorskim predmetima", napomenula je Dobričanin.

Posledice po ljudske slobode i prava su nesagledive, smatra Dobričanin Nikodinović i ukazuje da se to pre svega odnosi na pravo na slobodu i pravo na pravično suđenje lica koja je protest advokata zatekao u pritvoru.

Beogradski advokati su u protestu sa obustavom rada od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružile su im se nedelju dana kasnije.

  • !!!

    14.12.2014 07:08
    Krsenje ljudskih prava i sloboda!
    Definitivno se radi o krsenju ljudskih prava I sloboda nad gradjanima Srbije. Sve ovo sto se dogadja je kriminalna radnja vlasti nad gradjanstvom I svi akteri bi trebali odgovarati za ovakav bezocan cin I neodgovornost,koji gradjanaima nanosi veliku moralnu I materijalnu stetu. Vlast ovu situaciju koristi za svoje montirane procese a sve u cilju publiciteta Vucica I Stefanovica. Gradjani Srbije ocito nemaju zakonom zagarantovanu zastitu unutar drzave. Krajnje je vrijeme da zatraze pomoc od Medjunarodne zajednice, jer situacija je izmakla svakoj kontroli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija