Pajtić: I Nikolić shvatio u kom pravcu ide država

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da ta partija neće glasati za budžet Srbije za sledeću godinu, ne zato što je opoziciona stranka, već zato što je budžet izuzetno restriktivan i to tamo gde ne treba.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da ta partija neće glasati za budžet Srbije za sledeću godinu, ne zato što je opoziciona stranka, već zato što je budžet izuzetno restriktivan i to tamo gde ne treba.

Nećemo glasati za budžet jer je izrađen na lažnim projekcijama, rekao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS i kao primer naveo smanjenje subvencije u poljoprivredi, koja je jedna od najvitalnijih privrednih grana u Srbiji.

Naveo je da budžet "uliva lažni optimizam" da će javna preduzeća u njega uplatiti 15,3 milijarde dinara, a u stavkama budžeta se vidi i da je deklarativna borba protiv sive ekonomije. "Vlada Srbije priča jednu stvar, a na drugačiji način se ponaša u stvarnom životu", ocenio je Pajtić.

"Veliki broj članova DS je na udaru", ocenio je on i dodao da se zloupotrebljava institut pritvora: "Za dve i po godine 76 članova DS je bilo u pritvoru, u manje od pet slučajeva je podignuta optužnica i samo je jedan sudski postupak".

"Zadnje vreme je došlo kada je predsednik Tomislav Nikolić upozorio Vladu Srbiju da se ne hapse kriminalci, već politički protivnici. Ako je i Nikolić shvatio u kom pravcu ide država, onda DS mora još jače da insistira na vladavini prava", ukazao je Pajtić.

SNS: Pajtiću stalo jedino da sačuva fotelju

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da je Pajtić, za 14 godina vladanja Vojvodinom, pokazao da je sposoban da uništi nekada najbogatiju regiju u Srbiji, opljačka Razvojnu banku Vojvodine, Fond za razvoj i ko zna šta još.

Prema njihovoj oceni, jedino do čega je stalo Pajtiću je da sačuva premijersku fotelju.

  • Dijana

    14.12.2014 20:37
    pravac
    A u kojem pravcu ide Vojvodina pod demokratama???Sve teze se zivi
  • kris82

    14.12.2014 13:37
    komentar
    Jedino ti,Pajtiću,nikako da shvatiš u kom pravcu ideš...a to je pravo na dno!
  • Novosasđanin

    14.12.2014 09:52
    IZDAJA
    Sada će konačno i Ustav da menjaju. Izbacuju Kosovo, a juče su palili Beograd, ambasade, a pre toga su nas zbog istih tih bombardovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija