Od ponoći novi red vožnje vozova

Železnice Srbije u ponoć prelaze na novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2015. Najveća novina je što će voz Avala, koji sada saobraća na relaciji Beograd-Prag, ubuduće saobraćati od Beograda do Beča.

Železnice Srbije u ponoć prelaze na novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2015.

Najveća novina je što će voz Avala, koji sada saobraća na relaciji Beograd-Prag, ubuduće saobraćati od Beograda do Beča sa polaskom iz stanice Beograd u 7.17 sati. Voz neće prolaziti kroz stanicu Budapest Keleti, već preko stanica Kalenfold, Ferencvaros i Kobanya-Kispest. Voz u Beč po redu vožnje stiže u 19.12 sati.

Kao i u važećem redu vožnje, saobraćaće i večernji voz za Budimpeštu sa polaskom iz Beograda u 21.48 sati. Pored ovih, planiran je još jedan voz za Budimpeštu koji će iz Beograda polaziti u 11.15 sati.

Za Sofiju, kao i do sada, saobraćaće jedan voz sa večernjim polaskom iz Beograda u 22.05 sati. Do Soluna će saobraćati jedan voz, kao i do sada sa polaskom iz Beograda u 18.50 sati, a za Skoplje, pored ovog, saobraćaće i jutarnji voz sa polaskom u 7.45 sati.

Do Zagreba i Ljubljane će saobraćati jedan voz više nego do sada. Pored jutarnjeg voza koji iz Beograda polazi u 11.03 i vozi do Vilaha i Schwarzaha St. Veit, do Ljubljane će putnici moći da se prevezu i večernjim vozom koji iz Beograda polazi u 21.30 sati. U jutarnjem vozu iz Beograda za Vilac i Scwarzah St. Veit neće biti direktnih kola za Cirih, a putnici koji žele da putuju za Cirih to mogu učiniti presedanjem u direktna kola iz Zagreba.

Za Bar će voz saobraćati pomoćnim putem preko Lapova i Kraljeva, dok ne bude osposobljena pruga za redovan saobraćaj preko Valjeva i Kosjerića. Voz iz Beograda polazi u 18.40 sati. Kada bude saniran oštećeni deo pruge koji je u prekidu, na ovoj relaciji biće dnevni voz sa polaskom iz Beograda u 9.10 sati i noćni koji će iz Beograda polaziti u 20.10 sati.

Za letnju sezonu planiran je saobraćaj sezonskih vozova za Bar iz Subotice (Novog Sada) i Beograda i dva puta nedeljno voza na relaciji Budimpešta-Subotica koji u svom sastavu ima direktna kola za Bar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija