FOTO: Ranjeni novosadski policajac u stabilnom stanju

Novosadski saobraćajac Đura Vračarić (44) u stabilnom je stanju i van životne opasnosti nakon što je u ponedeljak oko 16:30 sati ranjen tokom potere za kradljivcem automobila.
Novosadski saobraćajac Đura Vračarić (44) u stabilnom je stanju i van životne opasnosti nakon što je u ponedeljak oko 16:30 sati ranjen tokom potere za kradljivcem automobila, saznaje 021.

Ranjeni policajac Đura Vračarić

Napadač Jozef E. (38) iz Srbobrana je posle razmene vatre uhapšen, a hvatanju je prethodila intenzivna potera u koju su bili uključeni interventna jedinica i psi tragači. Policajci su Jozefa opkolili oko jedne kuće u Feketiću gde se skrivao. Prema prvim informacijama Jožef E. je ranjen u razmeni vatre.

Saobraćajna patrola bila je u poteri za automobilom "sitroen ksara" novosadskih registarskih oznaka, koji je ukraden u Srbobranu, a u kom se nalazio lopov. Saobraćajci, Vračarić i kolega su kradljivca stigli kod Feketića, kada je zbog velike brzine automobil u kojem se nalazio lopov sleteo sa nadvožnjaka. Lopov je potom izašao iz automobila, pucao i ranio Vračarića.

Kako saznaje 021.rs, ranjeni policajac prevezen je odmah u Klinički centar Vojvodine i trenutno je u stabilnom stanju, van životne opasnosti.

Njega je u ponedeljak oko 19 sati posetio ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je ispred Urgentnog centra rekao da je pucanj u policiju pucanj u državu i istakao da je brzom akcijom policije jasno pokazano da se neće tolerisati takvi napadi. "Napadač je u razmeni vatre ranjen u stomak i koliko imam informacije nije životno ugrožen, a smešten je u drugu zdravstvenu ustanovu, ne u Urgentni centar", rekao je Stefanović i dodao da je napadač od ranije poznat policiji.

On je naglasio da će od tužilaštva tražiti da to delo okarakterišu kao najteže jer, kako je kazao, moraju se najoštrije kazniti napadi na policiju.

Ministar je najavio da već u pripremi ima predloge za izmenu postupka prilikom delovanja policije na terenu, ali da će o tome biti više reči u narednom periodu.

On je pohvalio postupke policajaca, jer je zajedno sa Vračarićem bio i mlađi policajac pripravnik koji je, kako je rekao, želeo da interveniše. "Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio pripravniku da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju", rekao je Stefanović.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković izjavio je da je Vračarić van životne opasnosti. "Ima ustrelnu ranu u desnom ramenu, metak je ušao sa prednje strane i polomio ključnu kost", rekao je Drašković.

  • Žeravica

    17.12.2014 14:50
    Vračariću pazi dobro šta ti obećavaju!!!
    I ne nasedaj!
    Kolegi koji je prošli put bio upucan su obećali (konkretno Ivica Dačić!!)da će mu zaposliti ženu u MUPu. I na njihovo insistiranje žena je dala otkaz u firmi da bi sa biroa konkurisala i do dana današnjeg nije dobila posao. Eno je sedi kući bez plate i posla!!!
    Sve su to sline i prevaranti!!
  • zrtva

    17.12.2014 11:29
    ...
    Novi Sad je postao tesko podrucje kriminala i razbojnistva!Zamalo da su nas izboli u samom centru Novog Sada 15.12 2014 nicim isprovocirani napali su nas 2 huligana sa nozem i palicom!Srecom vecina nas je pobegla i bez ikakvih povreda ali na nesrecu izboli su jednog decka koji je odvezen u utgentni centar!Policajce sto su poslali na uvidjaj su tkz kursadzije koji su zavrsili kurs od 1 godinu i misle da su mocni i pametni ustvari su plitki i glupi do srzi!Nemam reci sta se desava u mom gradu koji je znacio za miran,domacinski i cist grad!Samo mi nije jasno pojacane patrole, ne znam koliko policije opstina Novi Sad je dobila a i dalje smo ugrozeni ne mozes da prosetas normalno gradom a da te neko ne napadne iz cista mira!!!!
  • ovdasnji

    16.12.2014 10:02
    a zasto ta
    tzv drzava ne brine o svojim gradjanima ?
    npr,dajte pancir kosulje policiji a nama drugima pravo na dostojanstven zivot !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija