Počinje "Beogradski susret"

U Beogradu počinje Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret".

U Beogradu počinje Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret".

Osim domaćina, premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kine Li Kećjanga, na samitu će učestvovati još 14 premijera zemalja učesnica, dok će hrvatsku delegaciju predvoditi prvi potpredsednik vlade.

Na samitu i pratećem Privrednom forumu, 16. i 17. decembra u Palati "Srbija" i Centru "Sava", učestvovaće više od 5.000 članova privrednih i državnih delegacija Kine i 16 zemalja CIE, koji će razmatrati goruće teme iz oblasti poljoprivrede, industrije, turizma, internet tehnologije, transporta i infrastrukture.

Cilj sastanka je, kako je navela Vlada Srbije, da obezbedi nastavak zajedničkih napora za jačanje saradnje Kine i zemalja CIE, pokrenute pre tri godine u Budimpešti, a nastavljene i produbljene na sastancima u Varšavi aprila 2012. godine i Bukureštu novembra 2013. godine.

Poseban akcenat je, kako je rečeno, stavljen na unapređenje privredne saradnje, te će "Beogradski susret" biti usmeren na razmatranje i postizanje dogovora o konkretnim projektima saradnje i ulaganja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija