Država plaća dug Er Srbije

Javni dug Srbije biće uvećan za 19,3 milijarde dinara, koliko iznose obaveze aviokompanije Er Srbija koje će preuzeti država.

Javni dug Srbije biće uvećan za 19,3 milijarde dinara, koliko iznose obaveze aviokompanije Er Srbija koje će preuzeti država.

Pretvaranje u javni dug Srbije obaveza Er Srbije prema pravnim i fizičkim licima za obavljene usluge i isporučenu robu predviđeno je predlogom zakona koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

Novac za te namene biće isplaćen iz budžeta Srbije u dve rate - prva polovina do 31. decembra ove godine, a druga do 31. marta 2015.

Er Srbija, naslednik Jat ervejza, u vlasništvu je Vlade Srbije i kompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskim Emirata, o čemu je potpisan ugovor avgusta 2013. godine.

Zaključkom Vlade Srbije od 11. decembra 2014. godine, utvrđen je program mera za izmirivanje obaveza Er Srbije sa stanjem na dan 31. decembra 2013. godine. Ukupan iznos obaveza koje će preuzeti drzava je 19,3 milijarde dinara.

  • ivanka

    22.12.2014 22:27
    jos donedavno su se "progressives" hvalili da je ugovor air serbia njihov ponos ! naravno da su ponosni, kad je ovaj posao veka na grbaci gradjana .... bice toga, nazalost, jos - zelezara, fap... sve dok trpimo budalastine bez javnog obrazlozenja odgovornih. dajte spisak kome cemo isplatiti ovaj dug, sigurno tu ima muvanja cim nece sa tim podacima u javnost. Jadno !
  • Lovac Luka

    17.12.2014 10:58
    ludost
    Objavite kolike su im plate.Godinama se pisalo da im direktori imaju po 500.000,oo dinara.Prosto je neverovatno da njihovi zaposleni jos uvek uzivaju a da ce gradjani placati neciju bahatost i nemar.Stvarno su bajne reforme,ovo je mogao smisliti samo l...k.Kome cemo sledecem vracati dugove.Elita ima,trosi i zaduzuje se do nemilosti,voleo bi da cujem hoce li im zaposleni biti na MINIMALCU.
  • @Anonimus

    16.12.2014 18:12
    Kako mislite...
    .."onaj ko je..."? Aleksandr Vučić i njegovi arapski "pozadinci" .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija