Srpska delegacija razbesnela kineskog ambasadora

Kineski ambasador Li Mančang napustio je sastanak sa sa srpskom delegacijom, pošto su od njega tražili odlaganje potpisivanja ugovora.
Kineski ambasador Li Mančang napustio je sastanak sa direktorom EPS-a Aleksandrom Obradovićem i ministrom energetike Aleksandrom Antićem pošto su od njega tražili odlaganje potpisivanja ugovora o zajmu za izgradnju novog bloka B3 Termoelektrane "Kostolac", vrednog 608 miliona evra.

To se jasno vidi iz SMS-ova koje je juče Obradović razmenjivao s nepoznatim sagovornikom tokom samita, što je zabeležio fotoreporter "Blica".

Obradović je potvrdio da je bilo problema u razgovorima, ali je i on najavio da će ugovor ipak biti potpisan danas.

"Bilo je određenih nesuglasica prilikom priprema ugovora. Međutim, sve je rešeno i danas će biti potpisan sporazum o kreditu", rekao je Obradović.

U energetskom paketu bilo je predviđeno da EPS, TENT i Beogradske elektrane potpišu s Kinezima memorandum za projekat korišćenja tople vode iz TENT-a za grejanje Novog Beograda.

  • 19.12.2014 23:58
    nije uspela podvala
    Pokusali su ljugavo pa kad ne ide onda povijaju kicmu :)
  • Mariana

    19.12.2014 00:14
    Ipak je sve proslo u redu, dobili smo najpovoljnije uslove kredita. Mediji prave famu ni oko cega.
  • 18.12.2014 08:32
    Dalo se očekivati.
    Ma gde će Kinezi sa stokom da se sporazumeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).