Peticija zbog prebijanja konja

Zlostavljanje konja u Jagodini danas su osudili poslanici dve najveće stranke u srpskom parlamentu - vladajuće SNS i opozicione DS istakavši da je to ružna slika Srbije, a demokrate najavile pokretanje peticije u parlamentu.

Zlostavljanje konja u Jagodini danas su osudili poslanici dve najveće stranke u srpskom parlamentu - vladajuće SNS i opozicione DS istakavši da je to ružna slika Srbije, a demokrate najavile pokretanje peticije u parlamentu koja bi za cilj imala obezbeđivanje da se Zakon o dobrobiti životinja konačno sprovodi u punoj meri.

 

Policija i nadleže inspekcije podnele su krivične prijave za zlostavljanje životinja i remećenje javnog reda protiv Slobodana Miloševića iz Dobre Vode kod Jagodine.

Poslanici DS Balša Božović i SNS Vladimir Đukanović osudili su zlostavljanje životinja. Božović je najavio da će već sutra, među poslanicima, pokrenuti peticiju kojom će se tražiti da nadležni republički i lokalni organi postupe po Zakonu o dobrobiti životinja dok je Đukanović podržao ideju da Srbija dobije policiju za životinje.

"Kao narodni predstavnik imam puno pravo da pozovem nadležne organe da primene Zakon i tražim odgovornost ukoliko ne reaguju u ovom slučaju. Zakon o dobrobiti životinja upravo govori o pravima, obavezama i odgovornosti fizičkih lica u postupanju sa životinjama i zaštiti životinja od zlostavljanja, a ako pomislimo da ne treba reagovati na tu vrstu nasilja, onda možemo da očekujemo da mnogi prećute i na nasilje prema ljudima”", rekao je Božović.

Za predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića, međutim, reagovanja na zlostavljanje životinje su - gluposti.

Podsetimo, Slobodan Milošević je u sredu prebio svog konja u centru Jagodine, jer je životinja vukući kola iznemogla od tereta, posrnula, pala i nije mogla da ustane.

Milošević je pokušao da podigne konja tukući ga i šutirajući, što je izazvalo kolaps saobraćaja u gradu. Konj je nakon toga prebačen u Veterinarsku stanicu.

"Konj je sada dobro i podigao se na noge, jeo je, smirio se i pio vodu. Zadobio je lake povrede. Reč je o malom konju od 350 kilograma koji je iznemogao vukući teret. Ne mogu kopita i potkovice na asfaltu da se ponašaju kao na kolskom putu, nije to jak konj da vuče teret", kaže dr Slaviša Tanasković.

Kako je objavljeno, konj na sebi ima različite rane.

Vlasnik je u toku dana preuzeo konja iz Veterinarske stanice, ali mu je policija ponovo oduzela životinju i do daljeg će biti u toj stanici. Kako je najavljeno, konj će biti trajno oduzet vlasniku.

  • JAZZ

    18.12.2014 09:36
    Primitivizam u Srbiji i divljaštvo. Primitivizam sam i očekivao od Dragana Markovića, na žalost
  • oki

    18.12.2014 09:03
    ?
    vozace grackog saobracaja moze da tuce ko stigne, oni su najgore zivotinje i treba ih satrati!!! zato niko nece traziti da se pise peticija.
  • 18.12.2014 08:59
    ...iju
    upregnuti glavnog - mislim na onu tropsku amorfnu masu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).