Vuk Bojović dobija voštanu figuru u Jagodini

Voštana figura bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu Vuka Bojovića (1940-1914.) biće sutra postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini.
Voštana figura bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu Vuka Bojovića (1940-1914.) biće sutra postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Voštana figura Bojovića stići će u Muzej u 14 sati, a dočekaće je odbornici Skupštine grada, na čelu sa predsednikom Skupštine Draganom Markovićem - Palmom i gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem, saopštila je danas Informativna služba Skupštine.

Odbornici Skupštine grada Jagodine su 9. oktobra doneli odluku i da Bojović dobije i ulicu u ovom gradu. Čeka se saglasnost Ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave. Ime Vuka Bojovića nosiće dosadašnja ulica Stevana Ivanovića, koja se nalazi uz ZOO vrt u Jagodini..

Figura Bojovića stajaće uz oko 30 voštanih figura, istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti Srbije i SFRJ među kojima su i car Lazar, Vuk Karadžić, Njegoš, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Novak Đoković...

  • Georg

    17.12.2014 15:13
    Da neće i njegov poznati sinčić da dobije voštanu figuru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).