Uklonjena sporna ploča na Pupinovom mostu

Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu je uklonjena.
Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu je uklonjena.

Objekat koji je bio postavljen na mostu, podsećao je na nadgrobnu ploču ili spomenik. Tabla je izazvala diskusiju i različite komentare na društvenim mrežama.

Most Mihajla Pupina koji nosi ime našeg velikog naučnika i pronalazača, biće otvoren 18. decembra. Premijer Kine Li Kećijang i premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić zvanično će oglasiti završetak radova i pustiti most u saobraćaj.

"Blic" piše, pozivajući se na Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, da će crna mermerna ploča biti zamenjena drugom.

Crna mermerna ploča, kao zvanična tabla na kojoj su napisani osnovni podaci o ovoj saobraćajnici, postavljena je pre tri dana.

"U kineskoj tradiciji postoji običaj da se takvom vrstom spomenika obeležavaju završeni radovi. Međutim, pošto kod nas izgled tog spomenika asocira na nešto drugo, odlučeno je da se spomenik skloni", rekao je za "Telegraf" Goran Petrović, direktor firme "Ratko Mitrović" koja je angažovana na izgradnji pristupnih saobraćajnica mostu.

  • Svan

    18.12.2014 23:49
    Rec je o razlici u tradiciji i obicajima. Neki su odmah poceli da zbijaju neslane sale na drustvenim mrezama misleci da su duhoviti.
  • Laloš De luxe

    18.12.2014 10:38
    Ha, ha...
    Tomo propao ti tender za spomenik godine!!!
  • ginekolog

    18.12.2014 10:19
    sa diplomom
    evo,javljam se na konkurs a po potrebi sam psiholog i psihijatar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).