Dinar ponovo obara rekord

Dinar će sutra nastaviti slabljenje prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,6321 dinara za evro, što je nova najslabija vrednost domaće valute.
Dinar će sutra nastaviti slabljenje prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,6321 dinara za evro, što je nova najslabija vrednost domaće valute.

Narodna banka Srbije danas je prodala 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu deviznog kursa.

Evro će koštati 18 para više nego danas, kada je kurs 122,4547 dinara za evro. Dinar će biti slabiji prema evru za 6,5 odsto nego na početku ove godine, za 6,2 odsto slabiji nego pre godinu dana, a za 2,1 odsto slabiji nego pre mesec dana.

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara.

  • ST

    18.12.2014 08:59
    Za Zivana
    Da li si ti ekonomista,kad spominjes sahrane i groblje?
  • zivan

    17.12.2014 20:08
    dobar slab dinar
    Dobra vest u obilju sivih je dalje slabljenje dinara. Monetarne vlasti ne smeju da podlegnu pritisku sindikata, populista, javnog sektora i mora u duzem periodu kontinuirano obarati veoma precenjenu vrednost domace valute. Stanovnistvu nece biti lako da zivi sa 220 umesto sadasnjih 290 evra mesecno, ali zivot sa precenjenim dinarom doveo bi do siromasenja upravo najnizih slojeva, toliko drasticnog da bi se na red za sahranjivanje na Novom groblju cekalo cetiri, pet dana, kao tokom megainflacije 1993. godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).