Vulin: Iduće godine štednja, rezultati 2016.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas sa će iduća 2015. godina biti veoma teška i da će to biti godina štednje, a da će pravi rezutati i kvaliteti sproverdenih mera biti vidljivi u 2016. godini.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas sa će iduća 2015. godina biti veoma teška i da će to biti godina štednje, a da će pravi rezutati i kvaliteti sproverdenih mera biti vidljivi u 2016. godini.

On je rekao da je Ministarstvo rada učestvovalo u svim merama štednje i da je uštedelo oko 1,8 milijardi dinara i to na platama i penzijama, ali da ni jedan jedini dinar nije ušteđen na ime socijalnih davanja.

Ministar je ponovio da se ta davanja u narednoj godini neće smanjivati i da je to odluka vlade. - Očekujem da će doći do pada nezaposlenosti i da će brojka od 17,6 odsto i dalje padati - rekao je Vulin.

Što se tiče novih zapošljavanja, Vulin je rekao da će ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje imati povećan budžet na raspolaganju, od 2,8 milijardi dinara, a još 500 miliona dinara poredviđeno je za obuke i uvođenje u sistem rada osoba sa invaliditetom.

  • 18.12.2014 14:07
    Znači li to da će drug Julin povlačiti kraće crte?
  • lela stanić

    18.12.2014 13:30
    kakvo smanjenje
    Причају о смањењу незапослености,а у ствари је то резултат одласка наших незапослених ,образованих људи у иностранство.Ми смо претворени у колонију и бићемо конзументи европског отпада,са јефтином радном снагом.
  • 18.12.2014 13:07
    Koliko treba da štedimo za JorgoBankin minus u Narodnoj Banci Srbije, koji za 11 meseci SAMO ove godine iznosi 800 miliona €???
    Odnosno 100 milijardi dinara!?

    Gde je tu tvoja ušteda od 1,8 milijardi dinara?

    Gde je tu uopšte CELA ušteda smanjenja plata i penzija, i ostalih mera, u iznosu od 400 miliona € godišnje???

    Znači da ste već makli ono što ćemo uštedeti do 2017. godine, i da nema ni teorijske šanse da živimo bolje 2016.!

    Neka me neko od botova ispravi!

    OVO NIJE KATASTROFA, VEĆ KATAKLIZMA ZA OVU JADNU DRŽAVU!!!

    ŠTA JOŠ ČEKAMO???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).