FOTO: Ovako izgleda voštana figura Vuka Bojovića

Voštana figura bivšeg direktora Zoološkog vrta Beograd i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića postavljena je danas u Muzeju voštanih figura u tom gradu.
Voštana figura bivšeg direktora Zoološkog vrta Beograd i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića postavljena je danas u Muzeju voštanih figura u tom gradu.

Figuru su uradili vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenković iz Beograda, a u Muzeju je smeštena između voštanih figura glumca Pavla Vujisića i nobelovca Ive Andrića.

Odbornici Skupštine grada Jagodine doneli su 9. oktobra odluku da jedna ulica u gradu ponese ime Vuka Bojovića, ali se čeka saglasnost nadležnog ministarstva za lokalnu samoupravu. Prema predlogu odbornika, ime Vuka Bojovića nosiće dosadašnja ulica Stevana Ivanovića koja se nalazu uz Zoološki vrt u Jagodini.

Muzej voštanih figura u Jagodini je jedini u Srbiji, a Zoološki vrt je donedavno bio jedini južno od Beograda.

U Muzeju je smešteno 30 voštanih figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti Srbije i SFRJ među kojima su i car Lazar, Vuk Karadžić, Njegoš, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran đinđić, patrijarh Pavle, Ivo Andrić, Nikola Tesla, Filip Višnjić, Novak Đoković...

  • Vlada

    18.12.2014 16:56
    ...
    Voštana figura ovog lika što ne razume ni ljude ni životinje.... pa, staviti fitilj i zna se.
    I pitam se, od čijih para je ZAISTA plaćen "umetnik"!
  • 18.12.2014 16:03
    Svaka im čast. Prva koja ne izgleda grozomorno.
  • S

    18.12.2014 15:43
    Divno i za svaku pohvalu.Mogli bi malo gostovati u Novom Sadu,posto nismo nagradjeni tako lepim muzejom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).