Bajatović: U velikom smo problemu ako se Južni tok ne izgradi

Gasovod Južni tok će se graditi na ovaj ili onaj način i oko toga nema dileme, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Gasovod Južni tok će se graditi na ovaj ili onaj način i oko toga nema dileme, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Bajatović očekuje da će izgradnja Južnog toka biti pomerena za godinu-dve, dok projekat ponovo ne zaživi. Napomenuvši da se često postavlja pitanje koliko je Srbija oštećena zbog obustave Južnog toka, on tvrdi da je najveća šteta ako Južnog toka ne bude, a da je ukupan rizik Srbije od tog projekta, ukupne vrednosti 2,2 milijarde evra, "sveden na 30 miliona evra, što je dobro za zemlju".

"Mi smo u velikom problemu ako se ovaj projekat ne realizuje. Dobro je što za sada funkcioniše tranzit preko Ukrajine, što Banatski dvor funkcioniše i što je skoro pun i što domaća proizvodnja iznosi 1,3 miliona kubnih metara na dan", rekao je Bajatović. "Nismo ugroženi kada je u pitanju snabdevanje gasom", poručio je on.

Bajatović je istakao da je Gasporom Srbiji "ponovo oprostio 60 miliona evra kamate za nepreuzete, a ugovorene količine gasa, te da je prošle i pretprošle godine oprostio 50 miliona i 70 miliona evra" i da bi to trebalo imati u vidu.

  • 20.12.2014 01:06
    Zna se
    Lala, pa ceo svet nema lopove i Ruse. Tamo lopovi idu u zatvor. Zato je tamo litra goriva oko 40 dinara. A mi imamo i lopove i Ruse. Zato je kod nas 150 dinara gorivo.
  • lala

    19.12.2014 20:08
    svugde benzin i gas pojeftinio (dobro benzin 2do3 din smanjili)a šta je sa gasom ,kad će to pojeftiniti kao u celom svetu!!!!!!!!
  • 19.12.2014 19:28
    Znamo.
    Mi smo u problemu odkad ste vi došli na vlast.
    A Rusiji nije prvi put da upropašćava Srbiju.
    Ništa novo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).