Vučić: Biće bolje već 2015. godine

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. godini, iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda to poboljšanje prognozirali za 2016. i 2017. godinu.
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. godini, iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda to poboljšanje prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Vučić, koji je i premijer Srbije, je na predizbornom skupu u tom gradu rekao da je jedan od dokaza da stvari kreću nabolje i to što je decembarska naplata PDV premašila očekivanja sa 22 milijarde dinara, što je, kako je ocenio, najbolji naplata ikada do sad. On je pozvao prisutne da rade više i bolje jer se "spaljena kuća" teško obnavlja.

Vučić je za utorak, 23. decembar, najavio otvaranje nove topionice u Boru, a rešavanje problema Železare u Smederevu do 31. januara. On je upozorio na to da opštine i gradovi moraju prestati da gube novac na način na koji su to do sada radili, pa je "maleni Kosjerić" zadužen za pet miliona evra, a da nije otvorena ni jedna nova fabrika ili ni jedno novo radno mesto.

"Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao", kazao je Vučić i ponovio da u Srbiji više ne vladaju tajkuni već oni koje narod izabere zatraživši podršku za kandidata koalicije okupljene oko SNS, Bobana Jankovića. U toj koaliciji su još NS, SDPS, SPO i DSS.

Vanredni izbori u Mionici su 28. decembra, a učestvuju i SPS-JS i DS. PUPS je danas podržao naprednjake, a na predizbornom skupu na Trgu vojvode Mišića u Mionici govorili su predsednik PUPS-a Milan Krkobabić i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vučić je pre skupa u Mionici posetio selo Tabanović, a kasnije tokom dana boraviće u Lučanima, gde su 28. decembra takođe vanredni lokalni izbori.

  • ne sns

    27.01.2015 19:47
    bajke za laku noc!
    Bajke iz hiljadu i jedne noci prijaju napacenom narodu. Sve dok ne stigne grubo budjenje.
  • makijaveli

    22.12.2014 12:48
    doslednost-lazna obecanja
    Jedino u cemu je Veliki vezir dosledan, to su lazna obecanja koja je davao stalno unazad 2,5 godine. Poseban `boljitak` ce osetiti penzioneri kojima otima deo penzije (neustavno i protiv zakonito). Plan da se podele penzioneri na dva dela, oni do 25.000 koje je toboze `zastitio`-a po njemu su vec otpisani i na ostale je ocgledno uspeo. Ovi jadni likuju sto onima drugima se umanjuju penzije, a nisu svesni da svi zajedno idu u propast sa ovim stetocinama.
  • Svan

    21.12.2014 23:12
    Srbija moze da racuna da ce sledece godine da se resi problem zelezare sto ce dovesti do smanjenja rashoda u budzetu, a doci ce do porasta proizvodnje i priliva prihoda u buszet. Vucic ima razloga za optimizam, konstantno raste naplata poreza sto dovodi do porasta prihoda i smanjenja deficita u budzetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).