Svega 12% škola obustavilo nastavu

Ministarstvo prosvete saopštilo je da delimična ili potpuna obustava nastave organizovana je u 12 odsto škola, odnosno u 212 od ukupno 1.768 škola u Srbiji.
Ministarstvo prosvete saopštilo je da delimična ili potpuna obustava nastave organizovana je u 12 odsto škola, odnosno u 212 od ukupno 1.768 škola u Srbiji.

"U oko 90 odsto škola u Srbiji odvija se nastava, dok u više od polovine škola u Srbiji nema štrajka niti skraćenja časova", saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je "potpuna obustava rada predstavlja kršenje prosvetnih zakona, kao i Zakona o štrajku, jer su škole u obavezi da obezbede minimum procesa rada, odnosno časove u trajanju od 30 minuta. Kršenje ovih zakona predviđa individualnu odgovornost."

"Mali procenat škola koje su obustavile nastavu pokazao da su nastavnici u Srbiji interes učenika stavili na prvo mesto", rekao je ministar Srđan Verbić i dodao da je cilj Ministarstva da se pitanje zarada u prosveti reši trajno i pravedno i da očekuje da će se intenzivirati rad na uvođenju platnih grupa i platnih razreda u javni sektor". Povodom najava prosvetnih radnika da postoji mogućnost da ne zaključe ocene na kraju polugodišta, Verbić je rekao da ne može da toleriše da bilo ko ne zaključi ocene.

  • 22.12.2014 15:51
    vise od pola skola
    Vise od pola skola ne strajkuje uopste, znaci da opet manjina ucenjuje vecinu, kao i politicari sto kradu vecinu.
  • xy

    22.12.2014 12:10
    Nastavnici - robovi, do bežanije iz neslobode.
  • 22.12.2014 11:22
    DIKTATURA
    .....U šupak kosmosa smo upali
    mnogi su domobranci zauvek prolupali
    caruje virus apatije......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.