Olja Bećković ličnost godine

Autorka ugašene emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković dobitnica je nagrade "Ličnost godine", koju dodeljuje nedeljnik "Vreme".
Autorka ugašene emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković dobitnica je nagrade "Ličnost godine", koju dodeljuje nedeljnik "Vreme".

Kriterijum za nagradu je, kao i ranijih godina, bio doprinos unapređenju društvenih institucija u javnom interesu.

Urednički kolegijum nedeljnika Vreme smatra da je Olja Bećković, kao autorka "Utiska nedelje" koji se više ne emituje na TV B92, imala ključnu ulogu u odbrani slobode javnog govora, novinarske profesionalnosti i ljudske pristojnosti.

U godini koju su, između ostalog, obeležili raznovrsni pritisci na medije, Olja Bećković je dosledno insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu, navodi se u saopštenju.

"Takav pristup novinarskom poslu skupo je koštao - posle 23 godine emitovanja 'Utisak nedelje' je uklonjen s programa. Bez obzira na to, Olja Bećković i njena emisija ostaju neizbrisiv deo srpske medijske scene i svedočanstvo principijelnosti i čestitosti u vreme opšte krize društvenih vrednosti", saopštilo je "Vreme".

Pre Olje Bećković, nagradu "Ličnost godine" su, između ostalih dobili Božidar Đelić, Mlađan Dinkić, Ljiljana Raičević, Rasim Ljajić i Vladimir Vukčević.

  • Helen

    23.12.2014 01:33
    Ne vidim po cemu je ona zasluzila da dobije nagradu. Emisija joj je bila monotona, gubila je gledanost zbog toga je b 92 i hteo prebaciti na kablovski kanal.
  • DJH

    22.12.2014 16:47
    Fajront
    Ma daj, po tome su onda tu titulu trebali dati i Zoranu Kesiću, kad su mu ugasili "Fajront republiku"!
  • boki

    22.12.2014 15:52
    Kad su nam balvani na čelu šta je još jedan prut.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.