Selaković popušta advokatima?

Ministar pravde Nikola Selaković odlučio je da popusti advokatima koji štrajkuju već tri meseca i da vladi po hitnom postupku uputi izmene Zakona o javnim beležnicima, saznaje Danas.

Ministar pravde Nikola Selaković odlučio je da popusti advokatima koji štrajkuju već tri meseca i da Vladi Srbije po hitnom postupku uputi izmene Zakona o javnim beležnicima, saznaje Danas.

Kako objašnjava izvor lista iz Vlade, izmene zakona ići će na ruku zahtevima advokata, ali još uvek nije poznato koja će rešenja biti predložena, pošto se na izmenama još radi u Ministarstvu pravde.

Ideja je, tvrdi taj izvor, da se izmene nađu pred Vladom Srbije do petka, da bi tog dana, pošto ih vlada usvoji, bile upućene u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Naime, čeka se završetak rasprave o budžetu u parlamentu da bi se raspravljalo o ovim izmenama.

Istovremeno, šefovima poslaničkih grupa i poslanicima je "nagovešteno da mogu da očekuju još jedan radni dan", tokom kojeg će se raspravljati i o izmenama Zakona o javnom beležništvu.

Skupština Advokatske komore Srbije donela je juče jednoglasnu odluku o nastavku štrajka advokata, izjavio je predsednik AKS Dragoljub Đorđević.

Štrajk advokata traje od 17. septembra. Izuzev desetodnevnog rada stručnog tima, pregovori dve strane su bili retki i sadržajno siromašni.

  • Ćevara

    23.12.2014 21:34
    Anonimusu...
    Ipak si advokat... :))
  • 23.12.2014 20:04
    Ne popustati advokatima. Kad bi oni popustili vama, nama, svima... ako se radi o njihovoj guzici i njihovoj zaradi? Ma paraziti jedni. Nisam bot i nisam za ovu Vladu...ali ovo je strasno sta rade advokati, iskrena podrska ministru...
  • 23.12.2014 17:51
    @Ćevara
    "procenat od cene prodatog"??? Da li je to ispravno? Dokucati jednu ili dve nule na ugovor i "oklepati" nekog za hiljade evra?
    Evo istinite priče: Pre neku godinu donesem na overu u N.fronta,Liman, fakultetsku diplomu. Uslov je doneti dve fotokopije. Donesem po dve formata A3 i A4, priupitam "Kolika je taksa?" , a Šalteruša reče: format A4 380 dinara, a format A3 620 dinara!!!
    Upitao sam je: Šta, jel imate neki veći pečat za A3 format?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.