Fond PIO naručio 860 boca žestine

Penzijski fond raspisao je 1. decembra javnu nabavku velike količine alkoholnih pića i sokova na ime reprezentacije, a 15 dana kasnije ta nabavka je opozvana.

Penzijski fond raspisao je 1. decembra javnu nabavku velike količine alkoholnih pića i sokova na ime reprezentacije, a 15 dana kasnije ta nabavka je opozvana.

Direktorka PIO fonda Dragana Kalinović raspisala je tada nabavku 860 boca žestine, kao i 3,35 tona mleka, 2,6 tona "koka-kole", 7,5 tona mineralne vode i 3,4 tone đusa i paradajz-soka. Pored 15.500 litara sokova i vode, Fond je poručio i 800 kilograma kafe.

Sve to se dešavalo nakon što su penzioneri u Srbiji dobili ček sa umanjenim primanjima. Za direktorku ništa nije značila ni činjenica da Fond svojim sredstvima ne uspeva da pokrije isplatu penzija, već se 220 milijardi dinara dotira iz budžeta.

Javna nabavka obustavljena je 16. decembra. Na pitanje "Blica" šta će PIO fondu alkohol i u koje svrhe se on nabavlja, iz te institucije je stiglo samo obaveštenje da je sve stopirano.

"Na Portalu javnih nabavki mogli ste da vidite da je odlukom direktorke Fonda nabavka obustavljena u skladu sa merama štednje. Stručna služba je pokrenula proceduru javne nabavke u skladu sa planom za celu 2015. godinu i za svih 170 organizacionih delova Fonda, ali je direktorka u početnoj fazi obustavila postupak o čemu je javnost obaveštena. Dakle, nabavka neće biti sprovedena", piše u odgovoru PIO fonda.

  • Jos uvek se cuti?

    23.12.2014 13:31
    Narode stoko!
  • Steva-NS

    23.12.2014 13:17
    Stopirano ništa ne znači.Čak,i otkazano nije nikakva garancija.Biće fakturisani mikro-filmovi,a žestina će se u zdravlju popiti.Samo,jedno upozorenje.Mleko i alkohol mogu biti pogubni,ako se u isto vreme konzumiraju.Ili je mleko,da se vlasi ne dosete.Ej državo,nek ti je Bog u pomoći,kad narod ništa ne može!
  • sovra

    23.12.2014 11:57
    Kad ovi,eps,jorgovanka,bajatovic i ostali budu stedeli skidaj vucicu ja se necu buniti nego cu te podrzati i verovati u tvoju pricu,ovako prazno deluje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.