Domaćinstva od 1. januara biraju snabdevača strujom

Tržište električne energije u Srbiji biće od 1. januara potpuno otvoreno, što znači da će i domaćinstva moći da izaberu snabdevača strujom.
Tržište električne energije u Srbiji biće od 1. januara potpuno otvoreno, što znači da će i domaćinstva moći da izaberu snabdevača strujom.

Domaćinstva će imati pravo da se strujom snabdevaju na slobodnom tržištu, ako procene da im je to isplativije, ali ne i obavezu, odnosno moći će i posle 1. januara da ostanu na javnom snabdevanju, rekli su u Elektroprivredi Srbije. Promena snabdevača biće besplatna, trajaće najviše 21 dan i ceo postupak sprovodiće novi snabdevač, a ne kupac struje.

Domaćinstvo koje odluči da promeni snabdevača treba da reguliše dug prema EPS Snabdevanju i zatim se obrati novom snabdevaču, a on je dužan da završi administrativnu proceduru.

Od 84 licencirana snabdevača po neregulisanim cenama, aktivna su 44 a samo tri snabdevaju krajnje kupce, pri čemu EPS Snabdevanje pokriva 95 odsto.

U EPS od liberalizacije tržišta očekuje konkurenciju u komercijalnom segmentu, ali kažu da prave liberalizacije neće biti bez povećanja cene struje koja je sada ispod tržišne.

  • 26.12.2014 14:13
    Jel' ovo ozbiljno?
  • 26.12.2014 12:46
    A koji su ostali snabdevaci? Zemlje iz okruzenja? Da li ce zato da poskupi struja?
  • svetlana

    26.12.2014 11:17
    izbor snabdevaca struje
    pojasnite o čemu se radi , šta je bolje za nas u vojvodini i n sadu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija