Oliveru Ivanoviću produžen pritvor

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.
Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je naveo da je međunarodni sudija Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici produžio pritvor Ivanoviću do 26. februara.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici 18. decembra počelo je suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih dela tokom 1999. i 2000. godine.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

U optužnici koju je krajem avgusta izneo šef Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel navodi se da je Ivanović 14. aprila 1999. godine u Severnoj Mitrovici, kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija