Kori Udovički prosvetarima: Može se raditi i s ovim platama

"Moguće je posao raditi i s ovakvim platama i biti motivisan ako u nešto stvarno verujemo", poručila je prosvetarima ministarka Kori Udovički.

"Moguće je posao raditi i s ovakvim platama i biti motivisan ako u nešto stvarno verujemo", poručila je prosvetarima ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Ona je potvrdila da nastavnici u Srbiji ne mogu dobiti nikakvu novčanu pomoć kojom bi nadomestili smanjenje plata. Ministarka je poručila nastavnicima da im ne trebaju veće plate da bi motivisano radili svoj posao.

- Obraćam vam se kako bih građane Srbije podsetila da u 2015. svi moramo da zbijemo redove. Tako bismo napravili onu promenu koju smo sami sebi obećali i konačno promenili zemlju, koja je u stanju da svu energiju usmeri na neiskorišćene potencijale. Oni su sad neiskorišćeni jer se stalno bavimo sobom i gledamo kako da nam neko nešto da. Razumem nastavnike i ja sam roditelj - rekla je Udovički.

Negodovanje sindikata

- Te isprazne retorike nam je već preko glave. Ono što je Udovički izjavila je u najmanju ruku nepristojno, otužno i gnusno. Ako misli da se sa 39.000 dinara može raditi posao i biti motivisan, pozivam je da jedan mesec radi i živi sa tom platom - odgovara Dragan Matijević, predsednik Unije prosvetnih sindikata Srbije (USPRS).

One koji pamte Kori Udovički iz vremena kada je 2002. bila ministarka za energetiku ova izjava i nije previše začudila. Braneći poskupljenje struje i uvođenje novog tarifnog sistema, ministarka je tada  poručila da "penzioneri koji ne mogu da plaćaju struju mogu da prodaju svoje velike stanove", podseća Blic.

  • Kori Kori

    04.03.2015 10:22
    Kori
    Gospođo ministarko,
    ajde da se menjamo, da vidim kako ćete preživeti samo 1 mesec sa mojom platom kod privatnika neto 33000 all inclusive (topli obrok,regres, itd.) radno vreme 8-16h, dvoje divne dece koja ništa ne traže (veće cipele moraš da im kupiš),ali zato za školu treba nešto svaki čas. Da mi nema mojih penzionera, stvarno nemam pojma kako preživeti. Blago porodici gde oba roditelja imaju posao.
    Zaista se čudim, kako ih nije sramota više da nas sve prozivaju i opominju godinama. Daj meni tvoju platu, a uzmi moju :)
  • lilu

    31.12.2014 12:10
    za Deks-a i ostale iste
    želim da Vam se dogodine desi narod na ulicama i da Vas više nema!
  • ŠljasPoČelu

    30.12.2014 17:14
    Par miliona naroda
    Više od milion ne radi, na birou je evidentirano oko 800 000.
    Dva miliona je zaposleno, uključujući i sivu ekonomiju.
    Više od milion radi za platu od 20 000-30 000 din.
    Penzionera ima oko 1,7 miliona, i više od 80% na penzijama ispod 30 000.
    U Srbiji živi oko 7 miliona ljudi...

    O čemu vi pričate? Dok nam se država raspada i nestaje pred našim očima...Buni se 10% lezilebovića pored nekoliko miliona obespravljenih na samoj ivici opstanka i ljudskog dostojanstva...Zašto se ne bunite i neštrajkujete za druge, kojima je mnogo gore od vas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija