Svaki drugi roditelj tuče svoje dete

Decu u Srbiji tuče 83 odsto roditelja, a najčešći način disciplinovanja dece je udarac po guzi.
Decu u Srbiji tuče 83 odsto roditelja, a najčešći način disciplinovanja dece je udarac po guzi.

Istraživanje lista "Politika" i agencije "Faktor plus" na reprezentativnom uzorku od 840 roditelja starosti od 19 do 50 godina pokazuje da svaki drugi otac ili majka fizički reaguje kada dete dovodi sebe u opasnu situaciju, a trećina njih istuče dete kada ono zlostavlja svog bližnjeg ili životinju.

"Udarac po guzi najčešći je način disciplinovanja deteta, a ozbiljne batine, prema tvrdnji ispitanika, ne dobija nijedno dete", piše današnja Politika.

Rezultati ovog istraživanja takođe govore da i sami roditelji nemaju jedinstven stav oko dileme - da li država treba zakonom da zabrani telesno kažnjavanje dece.

Svaki peti roditelj smatra da treba doneti ovakav zakon, trećina smatra da država ne treba da se meša u vaspitanje dece, a 40 odsto njih kaže da država treba da uredi zakon.

  • 28.12.2014 16:13
    divlje srbende sibaju svoj divlji podmladak
  • 28.12.2014 15:20
    Nisam rekao da volim rat-nego da je to nesto normalno, sto se desava medju ljudima od kada je sveta i veka, nesto sto je u ljudskoj prirodi, nesto cega je bilo i bice, a da je tvoja prica o vezi izmedju kaznjavanju dece i ratova potpuna glupost...to sam rekao...

    I da-smatram da je covek, kao najveca stetocina, unistio ovu planetu i svakim danom, svojim "napretkom", sve je vise unistava-unistava prirodu-biljne i zivotinjske vrste-i da su zbog toga ratovi, bolesti, cunamiji, zemljotresi i sl. preka potreba kako bi se covek malo sputao...i da u tim tvojim idelanim uslovima (bez ratova) covek do danas vise ne bi ni postojao...
  • XY

    28.12.2014 14:38
    Za ovog anonimusa koji smatra da su ratovi nasušna potreba čoveka, kao voda ili hrana, imam samo jedno da poručim: takvi kao ti ratove i vode, takvi koji rat smatraju normalnom i potrebnom pojavom. Ovo sada nema veze sa fizičkim kažnjavanjem dece, već sa bolesnim stavom da je rat OK.
    Idi, leči se, čoveče! Dok još ima vremena (ako ga ima).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija