Ljajić: Bez poskupljenja namirnica

Nema razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica i svaki trgovac će voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Nema razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica i svaki trgovac će voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je kupovna moć građana neznatno veća u odnosu na isti period prošle godine.

"Statistika pokazuje da imamo kupovnu moć koja je neznatno veća nego u istom periodu prošle godine, a ekonomska logika kaže da nema razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica. Interesantno je ipak da u prvih 10 meseci imamo rast prometa u maloprodaji za oko četiri odsto", objašnjava Ljajić.

Navodi da struja nije poskupela, a da je gorivo pojeftinilo proteklih meseci za više od 16 dinara.

"Takođe smo imali dobru poljoprivrednu godinu a imamo i nisku kupovnu moć, pa će svaki trgovac voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne", dodaje ministar Rasim Ljajić.

Objašnjava da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u ovoj godini uštedelo u svim sektorima. "Uštedeli smo na nabavci opreme i putnim troškovima, a što je najvažnije uspeli smo da obezbedimo sredstva za infrastrukturu u oblasti turizma", kaže Ljajić. Ističe da je za turizam predviđeno nešto više od milijardu dinara.

"Ta milijarda će biti za rad Turističke organizacije Srbije i za infrasturkturu, pa pozivamo lokalne samopurave da konkurišu sa idejama", poručuje Ljajić.

Kaže da bez obzira na poplave koje su zadesile Srbiju, naša zemlja ima konstantan dvocifreni rast stranih turista. "Imamo i rekordan devizni priliv od oko 1,1 milijardu evra ali je to nedovoljno, pa očekujemo bolje rezultate u sledećoj godini", ističe ministar.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, kaže da se o tome na sednicama Vlade nije govorilo.

"Mislim da je loše za rad Vlade da se otvara ta priča i o tome čitamo samo iz novina. Nadam se da rekonstrukcije neće biti, podnosimo redovne izveštaje premijeru, a o eventualnoj rekonstrukciji odlučiće premijer", zaključuje Ljajić.

  • 28.12.2014 16:25
    Bas me briga za druge zemlje,ovde je madjionicarski trik preziveti...da,da svaki dan izigravam madjionicara.A, odakle oni uzimaju njihove nazovi proseke?Zivimo li u istoj zemlji?
  • Georg

    28.12.2014 13:03
    Čim ovoliko demantuju biće poskupljenja!!!
  • 28.12.2014 12:11
    Mirodjija.
    Samo da obavestim vecitog ministra koji je mirodjija u svakoj vlasti i koji narod zamajava S O S marketima i slicnim glupostima da je hemija konkretno deterdzenti , vec poskupela. Onog trenutka kad ste dozvolili da jedan Hrvatski tajkun preuzme Merkator, Rodic i Ideju konkurencije vise nema. Obratite paznju na ranije novogodisnje akcije sa velikim popustima gde su se trgovci utrkivali da pridobiju musterije, njih vise nema.Sve je sarena laza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija