Svaka šesta građevinska firma u Srbiji fantomska

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović predstavila je danas liste izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi.
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović predstavila je danas liste izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi.

Ona je rekla da od ukupno 540 firmi ima 87 takozvanih fantomskih u kojima nema ni jednog zaposlenog.

"Bele i crne liste će se revidirati na svakih mesec i po dana i cilj je ministarstva da što više firmi bude na beloj listi i da se nateraju preduzeća da poštuju rokove, obaveze prema državi, radnicima i drugo", rekla je Mihajlovićeva, ističući da sve firme koje su na crnoj listi neće moći da učestvuju u projektima koje finansira država. Ona je istakla da je zbog haosa u građevinarstvu napravljena šteta državi od više milijardi dinara i da je to neko dozvolio u prethodnom periodu kao i da očekuje od nadležnih organa da se time pozabave.

Ona je takođe najavila da bi do polovine 2015. godine trebalo da bude napravljen softver koji će automatski menjati crne i bele liste, tako da taj posao ne mora da obavlja radna grupa. "Na crno u građevinarstvu radi između 30.000 i 40.000 radnika", rekla je Mihajlovićeva.

  • ns

    30.12.2014 06:03
    Da bude sve jasno
    Mene interesuje podatak.
    Koliko gazda tih firmi koji su clanovi SNS-a, su na beloj a koliko na crnoj. Ili koliko sa bele liste ima donatora SNS-u?
  • 29.12.2014 11:47
    @Pop Dojčin
    Ne znam da li zna malter, ali da meša zna sigurno.
  • member

    29.12.2014 11:14
    pa hapsi ih onda! sta cekas????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija