Nova godina širom zemlje dočekana u veselju

Širom Srbije građani su, uprkos veoma hladnoj zimskoj noći, dočekali Novu 2015. godinu u veseloj prazničnoj atmosferi.
Širom Srbije građani su, uprkos veoma hladnoj zimskoj noći, dočekali Novu 2015. godinu u veseloj prazničnoj atmosferi.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja, a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.

Osim upotrebe pirotehničkih sredstava tokom dočeka 2015. godine, u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava iz vatrenog oružja. Severni deo Kosovske Mitrovice, iako nije bio organizovanog ispraćaja 2014. na otvorenom, okićen je novogodišnjim lampionima a u centru grada je postavljena velika novogodišnja jelka.

Građani Subotice su, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali Novu 2015. godinu uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu" i višeminutni vatromet. Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljao je Dejan Cukić i Spori ritam bend, pre kojih je nastupao Vegaš šou bend iz Mađarske.

Nova godina dočekana je i u brojnih hotelima i restoranima u Subotici, na Paliću i na okolnim salašima, a u turistickoj organizaciji Subotice procenjuju da je između dve i tri hiljade gostiju iz Srbije i regiona dočekalo Novu godinu u Subotici i na Paliću.

Mraz i veoma hladno vreme nisu sprečili oko dve hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga, da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk pevače Gocu Božinovsku i Stevana Anđelkovića, dočekaju novu 2015. godinu. Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštilj kobasicama.

Pivo se točilo na tri mesta a točioci su rekli Tanjugu da je popijeno "jedna cisterna od oko 10.000 litara piva".

Skromnije nego ranijih godina, ali u svečanoj atmosferi i veselom raspoloženju, većina Kragujevčana je 2015. godinu dočekala u svojim domovima, kao i u hotelima i brojnim restoranima i kafićima. U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu, ali je tradicionalno, sa krova gradske uprave organizovan vatromet. Dolazak 2015. godine obeležili su i brojni vatrometi u privatnoj režiji.

Dežurni u policiji i službi Hitne pomoći Tanjugu su rekli da do ponoći nije bilo većih incidenata, kao i da su intervenisali zbog nekoliko tuča i jednog udesa, u kojima nije bilo teže povređenih. Nova 2015. godina svečano je dočekana u Zaječaru. U Novu 2015. godinu, više od 10.000 Zaječaraca ušli su uz taktove pesama Marije Šerifović i Željka Joksimovića.

Više od 50 hiljada ljudi dočekalo je Novu godinu na Zlatiboru, na trgu gde je nastupio Zdravko Čolić, kao i u prepunim brojnim zlatiborskim hotelima i klubovima. Čolić je uspeo da na Zlatiboru okupi rekordan broj gostiju, izjavio Tanjugu direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Ðurić. Prema Ðurićevim rečima, ovogodišnja poseta za novogodišnje praznike rekordna je i do sada nezabeležena, a Čolić je jedan od retkih pevača koji mogu da na koncertu okupe toliki broj ljudi.

Oko hiljadu Piroćanaca, uprkos veoma hladnom vremenu i temperaturi od 15 stepeni ispod nule, dočekalo je Novu 2015. godinu na centralnom gradskom trgu. Građani Pirota u Novu 2015. godinu ušli su uz hitove jednog od najpopularnijih domaćih pevača narodne muzike Saše Matića. Pored dobre muzike, građani su mogli da se zagreju i uz kuvano vino i čaj, a tačno u ponoć priređen je i vatromet.

Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu Novu godinu je uz trubače, grupu Kerber i vatromet dočekalo oko hiljadu i po građana. Pored Leskovčana proslavi na otvorenom prisustvovali su turisti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske.

Srećnu Novu godinu tačno u ponoć prisutnima je čestitala jedna od najboljih učenica osnovnih škola u Leskovcu Nađa Andrejić, a zatim je priređen veliki vatromet.

  • Ujka Vanja

    01.01.2015 10:15
    zalosno...
    Stvarno mi nije jasno cemu se ovaj narod veseli i cemu se nada i sta uopste ocekuje od zivota u ovoj jadnoj, jadnoj drzavi srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija