U zabačenim selima doček uz agregate

Nekoliko knjaževačkih sela sa oko 250 meštana već mesec dana je bez struje, a i u Novu godinu ušli su uz rad agregata.

 

Nekoliko knjaževačkih sela sa oko 250 meštana već mesec dana je bez struje, a i u Novu godinu ušli su uz rad agregata. Ostala sela koja su tokom decembra bila okovana ledom, sada su redovno snabdevena strujom.

Osvetljene su prošle noći bile i kuće u Miljkovcu i još pet sela u najudaljenijim delovima knjaževačke opštine, doduše, zahvaljujući agregatima. Slavica Simonović iz sela Miljkovac kaže da su imali struju od sedam do dvanaest, samo za Novu godinu, a posle uz sveću. Meštani sela Miljkovac kažu da najmanje još mesec dana neće biti struje, a možda i više, ali su spremni na to jer nema drugog izbora.

Direktor "Jugoistoka" Darko Bulatović istakaoje da je najbitnije da svi građani i meštani ovih sela imaju napon. "Nažalost nekoliko sela je preko agregata snabdeveno ali u svakom slučaju u najskorijem roku će biti regulisano priključivanjem na distributivni sistem", rekao je on.

Putevi do ovih sela su prohodni i gorivo za agregate redovno se dostavlja.

"Potrudili smo se da u novogodišnjoj noći i tokom Božića budu dostavljene malo veće količine goriva da bi ljudi koliko-toliko dočekali te praznike i proslavili ih u normalnim okolnostima", kaže Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine Knjaževac.

U svim ostalim selima koja su do skoro bila u mraku kvarovi na mreži su popravljeni.

U "Elektroistoku" procenjuju da je decembarsko nevreme na njihovom području pokidalo više stotina kilometara provodnika i uništilo oko 1.400 srednjenaponskih dalekovodnih stubova.

  • janko

    02.01.2015 07:37
    @crno-crno-najcrnji
    vrlo uspesne reforme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija