Vozači sutra oprez - očekuje se mraz i led na putu

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da sutra obrate posebnu pažnju prilikom vožnje, jer se u celoj Srbiji očekuje pojava umerenog i jakog mraza.

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da sutra obrate posebnu pažnju prilikom vožnje, jer se u celoj Srbiji očekuje pojava umerenog i jakog mraza.

Prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, 02. januara na području cele Srbije očekuje se pojava umerenog i jakog mraza, sa temperaturom od -16 do -6 stepeni, a krajem dana i u toku noći sa mestimičnom pojavom kiše koja će se lediti pri tlu i to prvo u severnim krajevima.

"Putevi Srbije" su apelovali na sve vozače da zbog niskih temperatura i poledice na kolovozu koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni, a posle podne i krajem dana u skretanju na južni, jugoistočni. Minimalna temperatura biće od -16 do - 6 stepeni, a najviša dnevna od -3 do +2 stepena.

Dežurni meteorolog Hatib Hodžić izjavio je da je večeras u 18 časova u Sjenici izmerena temperatura od minus 17 stepeni Celzijusovih. "Moguće je da će temperatura kasno uveče pasti ispod minus 26 stepeni, koliko smo izmerili jutros. Tek od petka uveče očekujemo topliju vazdušnu masu", rekao je Hodžić. U sjeničkom selu Karajukića Bunari je 2006. godine izmerena temperatura od minus 39 stepeni a jutros u 7 sati minus 32,5 stepeni.

Do kraja nedelje biće oblačno i hladno, mestimično sa padavinama i mrazom, a poboljšanje vremena očekuje se tek sledeće nedelje.

  • 01.01.2015 22:21
    A pojedina stoka nije ocistila sneg ispred svojih kuća i kapija pa se prolaznici sada kada se uhvatio led kotrljaju i padaju. Komunalne policije nigde, znaju da prete da ce kaznjavati a ne kaznjavaju. Vecina ljudi je ocistila, ali kao sto rekoh pojedinci nisu pa je naspram njihovih kuca i zgrada daleko sigurnije sici na kolovoz i njime pesaciti. Nema druge, moracu zvati komunalnu i cinkatiti ljude. Kada plate kazne valjda ce onda ocistiti led pod svojim prozorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija