U Bavarskoj azil tražilo 15.000 Srba

U prvih 11 meseci 2014. godine u Bavarskoj je tražilo azil oko 15.000 državljana Srbije, piše danas nemački list "Velt".

U prvih 11 meseci 2014. godine u Bavarskoj je tražilo azil oko 15.000 državljana Srbije, piše danas nemački list "Velt".

"Velt" navodi da je ta pokrajina, prema trenutno raspoloživim podacima, u 2014. prihvatila više od 32.000 tražilaca azila, što je dvostruko više nego 2013. godine.

U tekstu o porastu tražilaca azila u Nemačkoj, napominje se da ne dolaze svi oni iz ratnih područja, te da ih je trećina doputovala s prostora bivše Jugoslavije i Albanije, i dodaje da bi stvarni broj izbeglica sa Balkana mogao biti i veći. Prema rečima portparolke vlade iz okruga Gornje Bavarske, od oko 1.400 potražilaca azila koji su od 22. do 28. decembra stigli u Bavarsku, više od 70 odsto su sa Zapadnog Balkana.

Stoga bavarski ministar unutrašnjih poslova, Joahim Herman, "tražioce azila sa Zapadnog Balkana želi brzo da vrati u njihove domovine, jer se tamo ne vodi građanski rat", piše nemački list i podseća da je Herman nedavno rekao da nema nikakvog razloga da ljudi iz Beograda u Nemačkoj podnesu zahtev za azil.

"Velt" primećuje da posebno pada u oči to da mnogi potražioci azila iz bivše Jugoslavije i Albanije posle odbijanja pokušavaju još jednom te da je 60 odsto takvih zahteva stiglo od državljana tih zemalja jugoistočne Evrope, prenosi Dojče vele.

  • дођош

    02.01.2015 10:39
    за павијанка
    Уместо што овде лајеш, јави се на чланак где је највећи утисак солидарност током поплава, што си ти преседео за рачунаром!

    СРАМ ТЕ БИЛО!
  • 02.01.2015 10:29
    Bavarska je država, marvo novinarska neobrazovana.
  • milijan

    02.01.2015 07:56
    ma daj Bože ....‚
    da se uvedu vize uz obavezan depozit od po 2000 eur po osobi prilikom ulaska u EU, povratna karta i polisa osiguranja. Pa ko ima putovaće, ko nema putovaće virtuelno. Ovo je više stvarno sramota da se usta svugde ispiraju sa nama Srbima, kad smo neozbiljni. Stoka smo. A i granična kontrola nam je malo jača, možeš slona u delovima i izneti i uneti. Ovako, vize pukneš, pa kada se uozbiljimo za 20 godina, biće lakše. Izdržaćemo do 2044. kada uđemo u EU i mi. Sva sreća na vreme sam obezbedio EU pasoš pa tako s...m.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija