Srpski studenti u polufinalu Svetskog debatnog prvenstva

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski plasirali su se u polufinale Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u otvorenoj kategoriji.

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski plasirali su se u polufinale Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u otvorenoj kategoriji.

To je istorijski uspeh za debatere iz Evrope kojima engleski nije maternji jezik.

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski su na prvenstvu u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru, uz studente sa Harvarda, uspeli da izbore dalji plasman pobedivši timove sa australijskog univerziteta Monaš, trećeg na svetskoj debatnoj listi, i debatere sa univerziteta iz Dablina.

Ovim plasmanom Helena i Stefan prvi su debatni tim iz kontinentalne Evrope koji je uspeo da dođe do polufinala svetskog prvenstva u otvorenoj kategoriji, u kojoj su godinama neprikosnoveni timovi kojima je engleski maternji jezik.

Oni će se sutra takmičiti u polufinalu protiv timova sa univerziteta Sidnej, Harvard i Melburn.

Dvoje studenata Fakulteta političkih nauka i prošle godine su došli do finala na svetskom prventstvu, a Helena je proglašena za najbolju u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Helena i Stefan su i aktuelni prvaci evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija