Tabaković: Dinar jači u 2015. godini

Jorgovanka Tabaković ocenila je na početku godine da će dinar ojačati u 2015. zbog sklapanja aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i stabilizacije prilika na međunarodnom tržištu.

Jorgovanka Tabaković ocenila je na početku godine da će dinar ojačati u 2015. zbog sklapanja aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i stabilizacije prilika na međunarodnom tržištu.

"Ja sam uverena da će sklapanje aranžmana i stabilizacija prilika na međunarodnom tržištu uticati na to da sada dostignute vrednosti kursa, možda u idućoj godini budu i znatno niže", rekla je Tabakovićeva za RTS.

Ona je rekla i da je to što je kurs i pored prodaje više od milijardu i po evra premašio 120 dinara za evro, ipak uspeh.

"Jeste uspeh u izazovima koji nas nisu štedeli, od prirodnih katastrofa do nepredvidivih uticaja sa međunarodnih tržišta, da ipak održimo stabilnost kursa koji je od početka godine oslabio 5,5 odsto, što je manje nego kod drugih, jačih ekonomija", rekla je guvernerka.

Ona je rekla i da očekuje da će se inflacija u drugom kvartalu 2015. vratiti u granice ciljanog okvira od četiri odsto sa odstupanjima od plus-minus jedan i po.

Tabakovićeva je rekla i da očekuje nastavak trenda ukrupnjavanja banaka sa srpskom tržištu i podsetila da je nova investicija dolazak Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje se u prve dve ili tri godine neće baviti poslovima sa stanovništvom, a ima ambiciozan plan da uloži pet milijardi dolara.

Guvernerka je rekla da su u protekle dve godine ugašene četiri banke i prekinuta praksa neodgovornog ponašanja članova izvršnih odbora ili vlasnika banaka, a na štetu građana.

  • 03.01.2015 09:55
    Ona treba krivicno da odgovara! Ko joj je dao ovlascenje da proda milijardu ipo eura!
  • zaludan

    02.01.2015 21:31
    Isto je ovo govorila i pre godinu dana, ko se seća.

    Vidimo i kako je sve ispunila. Još i minus u NBS od skoro milijardu €! Prvi put u istoriji bilo kakve ekonomije kod nas!

    Ko ih voli, i ko im veruje, neka ih vodi kući da ih makar ne gledamo!

    Botove, koji se jednostavno moraju javiti na ovakvu vest, molim da mi kažu po čemu mi to živimo bolje otkad je ona guvernerka?
    I dodatak, da li joj ćerka ide svojim prevozom za BG ili još uvek mi to plaćamo?
    Znam da je guvernerka siromašna, prima tek preko 5.000 € mesečno, pa se brinem šta će ostatak familije.

    Toliko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija