Vratio je 4.000 evra vlasniku, a danas nema posao

Vozač autobusa Predrag Bogićević (38), koji je pre šest godina našao torbu sa više od 4.000 evra i vratio je vlasniku, danas je bez posla. Ovaj otac četvoro dece, od 13 meseci do 11 godina, kaže da bi opet postupio isto, iako teško otplaćuje kredit.

Vozač autobusa Predrag Bogićević (38), koji je pre šest godina našao torbu sa više od 4.000 evra i vratio je vlasniku, danas je bez posla.

Ovaj otac četvoro dece, od 13 meseci do 11 godina, kaže da bi opet postupio isto, iako teško otplaćuje kredit koji je uzeo dok je još radio da bi završio sprat kuće u kojoj živi sa suprugom i bolesnim roditeljima.

- Gde god da pođem i dan-danas me ljudi prepoznaju. Oko 90 odsto njih mi govori jedno te isto: "Nisi normalan što si vratio tu torbu sa novcem, je l' vidiš kako bi ti sada dobro došle te pare kada si ostao bez posla". Ali mene to ne dotiče, znam da sam uradio pravu stvar i ni sekunde se ne kajem. Jedino što me interesuje jeste to da mi deca budu zdrava i da znam da imam čist obraz. Jer pare dođu i odu - kaže Bogićević.

Radno mesto vozača gradskog autobusa u JP Aerodrom napustio je pre nekoliko meseci. Kaže, morao je zbog neredovnih zarada, jer u to vreme pet i po meseci nisu primili ni dinar a rate za kredit su stizale redovno. - Dok sam još radio, morao sam da uzmem kredit od 500.000 dinara da dovršim sprat kuće jer nismo mogli da nas osmoro živimo u prizemlju. Povremeno uspem da odvozim neku autobusku turu, ali sve što zaradim odmah ode na rate. Srećom, supruga radi pa imamo za hranu i troškove. Ali ne želim da kukam - navodi Peđa. Stalan posao bi uneo sigurnost u njegovu mnogočlanu porodicu.

- Imam sve kategorije u vozačkoj dozvoli i dobro govorim engleski jer sam već vozio međunarodne ture. Pokucao sam na vrata svih prevoznika i nadam se da će se ukazati neki posao za mene - dodaje Predrag. Od kada je bez posla, najviše vremena provodi sa ćerkom Isidorom (11) i sinovima Stefanom (9), Vasilijem (6) i najmlađim Strahinjom.

Predrag je torbu sa novcem Nišlije M. M. našao ne u autobusu već na parkingu ispred hipermarketa. Iako nikoga nije bilo u blizini, odlučio je da potraži vlasnika i vrati mu pare. „U torbi su osim deviza i dinara bile bankovne kartice sa pin kodovima. Kada sam vlasnika našao telefonom, isprva nije mogao da veruje“, seća se Predrag.

  • anonimus

    04.01.2015 17:54
    postenje
    ne znam da li ovakve naslove i ovakve stvari citaju ovi politicari koji uzimaju bedi i ovo malo sto dobija!?
  • Iks

    03.01.2015 12:57
    Naslov bulevarski...
    ...zasto je naslov toliko tendenciozan i povezuje postenje i normalno ponasanje sa nezaposlenoscu?
  • 03.01.2015 12:34
    nije sreca para puna vreca...
    Nek si ti ziv i zdrav delijo i ta tvoja decica,para i posla ce biti, dok je vas.Nekad manje,nekad vise...sve najbolje ti zelim u 2015-toj !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija