"Vlasti ne treba opozicija da bi pala"

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da aktuelnoj vlasti u Srbiji ne treba opozicija da bi pala, jer njeni potezi dovode do očajanja čitave društvene slojeve, od zaposlenih u pravosuđu, preko prosvetara do policije.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da aktuelnoj vlasti u Srbiji ne treba opozicija da bi pala, jer njeni potezi dovode do očajanja čitave društvene slojeve, od zaposlenih u pravosuđu, preko prosvetara do policije.

"Obećali su da će biti manje korupcije, više zapošljavanja i stranih investicija, da će Arapi i Kinezi dolaziti sa milijardama i rešavati naše probleme. Međutim, po 'Transparensi internešenelu', nivo korupcije veći je nego ikada, dnevno se zadužujemo osam miliona evra, imamo 21.000 manje zaposlenih, tri puta manje investicija nego 2012. i prvu put smanjenje plata i penzija", rekao je Pajtić.

Prema njegovom mišljenju, "Vlada svojim diletantskim potezima sama sebe dovodi u poziciju neodrživosti". Na pitanje kako onda, pored svega toga, SNS ima ogromnu podršku, lider DS tvrdi da istraživanja ne odgovaraju istini. "SNS uživa podršku, ali oko 25 odsto od ukupnog biračkog tela, dok je preostalih 75 posto nezadovoljno. Velika je bila apstinencija na izborima, a za naše loše pozicioniranje razlog je bio i to što je počasni predsednik DS samo mesec dana pred izbore izašao iz stranke, napravio svoju i zbunio i razočarao birače", rekao je Pajtić.

On je naveo da "režimska istraživanja plaća Vlada na razne načine i ona samo ponavlja rezultate sa martovskih izbora". "Ispada da svi podržavaju Vučića i reforme Vlade, što je apsurdno. Izboru u Majdanpeku i Mionici su potvrda toga, gde smo osvojili dvocifrenu podršku", rekao je predsednik DS.

Pajtić smatra da je rejting DS "neuporedivo veći nego što nam ga daju, 11-12 odsto", ali da nigde ne mogu da se vide ti podaci "zato što je zbog medijske blokade moguće doći tek do ponekog medija".

"Nastavićemo da se borimo kroz zakonodavne inicijative, što smo i do sada radili. U toku je akcija 'buđenje Srbije' u okviru koje obilazimo sve gradove i opštine, jer je očigledno da se do građana mora doći kroz neposrednu komunikaciju". "Proteste ćemo izražavati i na ulicama, jer ne možemo da čekamo skrštenih ruku da ova vlast upropaštava Srbiju", rekao je lider demokrata.

  • Svan

    03.01.2015 21:09
    Vlada i dalje ima vecinsku podrsku gradjana, Pajtic samo prizeljkuje nemire, misli da to iskoristi kako bi DS na silu dosao na vlast u Srbiji posto na demokratski nacin ne moze. Konstantno pokusava da mere stednje koje su za dobrobit Srbije iskoristi za dobijanje politickih poena, a znamo svi da su oni doveli Srbiju na rub bankrota.
  • 03.01.2015 17:06
    Ne treba im opozicija zato što i ne postoji! To je jedino pametno rekao.

    Narod će ih smeniti uskoro, bez brige, ali to nikako ne znači da ćete vi opet zajahati. Samo da ćete SVI dobiti po zaslugama.

    Za ovoga što hvali Radulovića, ima li šta da kaže o ovom:

    http://tinyurl.com/radulemag
  • Goga

    03.01.2015 14:38
    mozda kritike na racun trunutne vlasti ne bi bile tako smesne da su upucene od bilo koga drugog. ovako sve pada u vodu a gradjani srbije znaju zasto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija