Sa deponije ukrali 14 tona torti?

Desetoro radnika JKP "Čistoća" iz Kragujevca suspendovano je jutros, a osmoro ih je dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su sa deponije organizovali odnošenje 14 tona torti iz jednog privatnog preduzeća koje su hladnjačom dovezene na uništenje.
Desetoro radnika JKP "Čistoća" iz Kragujevca suspendovano je jutros, a osmoro ih je dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su sa deponije organizovali odnošenje 14 tona torti iz jednog privatnog preduzeća koje su hladnjačom dovezene na uništenje.

Ovo je potvrdio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća i naveo da postoje indicije da je 18.000 torti za koje je inspekcija dala nalog da se unište, završile u uličnoj prodaji pred novogodišnje praznike.

"Postoji sumnja da su radnici na deponiji u Jovanovcu otvorili rampu i tako omogućili, najverovatnije preprodavcima, da uđu svojim vozilima u krug deponije i uzmu torte. Toj privatnoj fabrici pokvario se zamrzivač i inspekcija im je naložila da unište torte. Na video nadzoru smo videli da se nešto čudno dešava. Kada se ceo slučaj istraži do kraja i utvrdimo eventualnu odgovornost, protiv ovih radnika biće podnete krivične prijave", kaže Dejan Raonić.

On navodi da su kamere zabeležile da je hladnjača ušla na deponiju. Istragom će biti utvrđeno ko je dojavio preprodavcima da torte, koje su bile inače namenjene za izvoz u Zapadnu Evropu, treba da se unište. Torte spadaju u prehrambeni otpad i pravila nalažu da se one zakopaju.

"Za tu vrstu otpada napravimo rupu u zemlji i zakopamo pokvarenu hranu. Međutim, ove torte nisu završile u rupi", dodaje Raonić. Povodom ovog slučaja, danas je po hitnom postupku zasedalo Gradsko veće, kome je prisustvovao i načelnik kragujevačke policije.

Direktor "Čistoće" Dejan Raonić navodi da je desetoro radnika sa deponije odmah suspendovano zbog sumnje da su dojavili preprodavcima za kontigent torti. Osmoro ih je dobilo upozorenje pred otkaz, jer su, navodno, torte nosili kući.

Kako se čulo na Gradskom veću, postoje nezvanična saznanja da su torte prodavane na ulici i za 50 dinara.

  • 05.01.2015 16:14
    nece bas njima da se desi
    neko voli jeftinu robu ili makar da mu neko da djabe pa ne misli da to nesto ne valja,ima raznih ljudi, raznih cudi,zivot zive razlicito neki onako neki ovako,po tome neko sa nekim ne moze ocima da se gleda a sa nekim se slaze,zivot je gadna zavrzlama,znam ljude koji kad im crkne kjokoska kuvaju i jedu kad im se pokvari hrana jedu ne bacaju samo dodaju zxacine da se ne oseti smrad,ima svacega u ovom svetu,ja ne mogu tako .ali isto ima i onih koji su kao ja.
  • 04.01.2015 00:51
    Ja nista ne kupujem u Srbiji, ne verujem ni jednom lancu prodavnica i ni jednom seljaku. Sve je trulo i nezdravo a mnoge namirnice su otrovne i kancerogene. Uvozi se otpad od hrane kojoj je istekao rok pa se prepakuje vec decenijama ili nezdrava kancerogena kineska piletina, krompir, pirinac... i lekovi.
  • 04.01.2015 00:06
    @Jogi Letač
    Pre će biti da sa tvojim mozgom nešto nije u redu ako misliš da oni nisu svesni da su torte opasne po zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija