Raduloviću smestili da je tukao svoje dete?

Saši Raduloviću, lideru udruženja Dosta je bilo, u vreme dok je bio ministar privrede, grupa policijskih funkcionera namestila je lažnu aferu plasiranjem u medije izmišljotina da je njegova maloletna ćerka pretučena.
Saši Raduloviću, lideru udruženja Dosta je bilo, u vreme dok je bio ministar privrede, grupa policijskih funkcionera namestila je lažnu aferu plasiranjem u medije izmišljotina da je njegova maloletna ćerka pretučena.

Radulovićevim javnim diskreditovanjem i predstavljanjem njega kao lošeg oca i nasilnika oni su pokušali da se preporuče vlasti tim nazoviotkrićima, to jest lažnim optužbama, piše Kurir.

"Nisu nepoznate te metode određenih policijskih krugova da izmisle aferu, lažno optuže i ocrne nedužnu osobu kako bi se svojim „epohalnim otkrićima“ dodvorili vlasti i sačuvali svoju poziciju. Tako su pikirali Radulovića, bio je tada jedna od najslabijih karika u Vladi, i plasirali laž da mu je ćerka pretučena završila u Urgentnom centru", priča izvor Kurira iz MUP, koji je insistirao na anonimnosti kako bi izbegao osvetu i linč kolega. "Iz te izmišljotine da je Radulovićeva ćerka pretučena otišli su korak dalje - u aludiranje da je devojčicu prebio otac. Udarili su ga u porodicu s ciljem da ga javno diskredituju i predstave kao lošeg oca i nasilnika. Pomislili su da će tom lažnom aferom uspeti da se približe vlasti kao sposobni policajci, ali su provaljeni", dodaje ovaj anonimni izvor.

Za takav kadar u MUP, prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, posle započetih reformi ne bi smelo da bude mesta u policiji.

"Ako su to uradili Raduloviću juče, zašto to isto danas ne bi učinili nekom drugom? Dosta su oni i opstajali na takav način - pravljenjem lažnih afera. Zato je neophodno očistiti svoje dvorište da se ne bismo sapleli na stare grabulje", kaže Nikolić.

Podsetimo, Radulović, kojeg je na mesto ministra privrede predložio SNS, podneo je ostavku na tu funkciju 25. januara 2014. Samo mesec dana ranije, kada se u javnosti takva odluka naslućivala, policija je lansirala izmišljotinu o prebijenoj ćerki (16).

Ona se navodno pojavila u Urgentnom centru s povredama glave i zatražila pomoć od dežurnih lekara, koji su tokom pregleda posumnjali da su povrede nanete nasilnim putem, te odmah obavestili policiju.

"Policija sumnja da je Radulovićeva ćerka pretučena, ali da ona neće ili ne sme da kaže istinu. Kad su policajci pitali devojčicu šta se desilo, da li ju je neko udario, ona je odgovorila da je pala s kreveta. Zbog takve izjave policija nije mogla da pokrene krivičnu prijavu", lažno su tvrdili tad policijski funkcioneri.

Bivši ministar privrede Saša Radulović, u vreme kad je plasirana lažna afera da mu je maloletna ćerka pretučena, nije želeo da govori na tu temu. Radulović se, izgleda, i danas drži tog principa i na pitanja Kurira nije odgovorio.

  • zaludan

    04.01.2015 09:09
    @opet Limanac
    Baš kao i količina minusa za isto vreme u prethodnom komentaru. Svi mi znamo kako se to radi, zar ne?

    Ti si taj koji je izneo tvrdnje sa 100% sigurnosti i onda je red da ih dokažeš, zar ne? Ja sam samo tražio vaš komentar.
    Upotrebi samo 1% i demantuj me, nije teško!
    To i jeste bila poenta mog komentara!
    Inače, za ostale, ja se ne bavim nikakvom politikom, ali obožavam da raskrinkavam poštene političare, što je oksimoron po definiciji, jer takvi ne postoje! Iz koje god stranke bili!

    Jedan vic/istina za tebe:
    Kada je Bog stvarao svet, odlučio je da svakom narodu podari dve vrline. Tako su Švajcarci postali precizni i poslušni. Japanci marljivi i strpljivi. Italijani veseli i romantični. Španci temperamentni i ritmični. Nemci disciplinovani i vredni. Kada je došao do Srba, reče Bog anđelu:
    –Srbi će biti pametni, pošteni i političari!
    Nakon završenog posla, upita anđeo:
    –Bože, svima si dao dve vrline, samo Srbima tri. Zar neće tako biti nadmoćniji od svih drugih naroda?
    I reče Bog:
    –Imaš pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati, Srbi će ih imati sve tri, ali će svaki Srbin moći da ima, kao i drugi narodi, samo po dve od tri osobine: ko je pošten i političar – ne može biti pametan, ko je pametan i političar – ne može biti pošten, ko je pošten i pametan – ne može biti političar.
    I bi reč Božja!

    Za ostatak mogu nastaviti da nabrajam gde sam stao, ako baš hoćeš!? Samo kaži!
    Kao što rekoh, lično ga poznajem i znam toliko mnogo da u 5 komentara ne bi stalo!

    Sad očekujem da ova tema više ne bude toliko posećena već "zaboravljena", baš kao i neke druge gde sam kritikovao žute i naprdne.

    SVI SU ISTI! Dok mi ne pokažeš razliku.

    http://tinyurl.com/kako-do-slobode

    Pročitaj i prosledi dalje.
  • Limanac

    03.01.2015 23:05
    HAHAHA
    @Zaludan
    Ja da dokazujem budalaštine što je neko nalupetao?
    Da polemišem sa botinom koja je verovatno i dobila zadatak da iznosi "istine" o bezobrazniku koji se drznuo da priča o prirodi režima njegovog veličanstva AV?
    Još sa kolikim žarom pišeš o tome, ti si verovatno anonimni izvor teksta telepromptera!!!
    I da, količina pluseva koje tvoji komentari dobijaju u poslednjih 20 minuta potvrđuju tezu da si bot i da se uključila ekipa za lupanje pluseva.
  • ZoranNS

    03.01.2015 21:23
    Zaludan - @Anon
    Čim si ti napisao ovaj tekst baviš se politikom, znači nisi pošten. Radulović nije reagovao na to smeće u Kuriru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija