Ljajić: Pare od Telekoma za vraćanje dugova

Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će sredstva od prodaje Telekoma biti upotrebljena za otplatu nepovoljnih kredita i pokretanje investicija.
Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će sredstva od prodaje Telekoma biti upotrebljena za otplatu nepovoljnih kredita i pokretanje investicija.

Ljajić je rekao da u budžet za 2015. godinu nisu uneti planirani prihodi od prodaje Železare, Telekoma, kao ni od ostalih privatizacija.

"Prvi put smo ono što je bilo ispod crte, kao što su državne garancije za javna preduzeća, stavili iznad crte. To obično nije prikazivano u budžetu da bi se smanjio deficit. To su radile sve vlade. Mi sada kažemo vrlo jasno 81 milijarda državne garancije ulaze u ukupne rashode i deficit. Ali sa druge strane, očekivane prihode od Železare, Telekoma, ni od privatizacije 502 preduzeća nismo stavili u budžet", naveo je Ljajić.

Ljajić je naveo da je Telekom respektabilna kompanija i da je lider u broju korisnika, ali da na žalost nije lider u ukupnim prihodima.

On je podsetio da u ponedeljak ističe rok za predaju ponuda za Železaru Smederevo. Ljajić je kazao da je vrlo važno da se Železara pokrene i da postoje najave da bi mogle da se pokrenu obe peći.

  • ST

    04.01.2015 10:18
    ????
    Jos jedan VELIKI uspeh doktoranata u vladi...
  • glegle

    04.01.2015 10:17
    opsta praksa
    Ministar opste prakse (za sve i svasta) rece:

    "...da je Telekom respektabilna kompanija i da je lider u broju korisnika, ali da na zalost nije lider u ukupnim prihodima"...

    Naravno , kada je Telekom uvek bio krava muzara za sve vlade u kojima je ovaj ministar bio te trose novce koje im babo nije ostavio.
    Sada su novcima zaposlenih i novcima malih akcionara otkupili strani udeo u Telekomu i akcije u C.Gori i Rep. Srpskoj te iste prevode u drzavnu svojinu.

    Napredno, nema sta.Tudjim novcima kupuju za svoju korist.

    Proci ce i vase vreme, videcemo i vasa ledja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija