Selaković: Ostali nekažnjeni zločini nad Srbima

Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je da je procesuiranje zločina nad Srbima u najvećoj meri izostalo.
Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je da je procesuiranje zločina nad Srbima u najvećoj meri izostalo.

On je rekao da Srbi sa područja bivše Jugoslavije s pravom očekuje procesuiranje ratnih zločina koji su izvršeni nad sunarodnicima, i da je o tome uvek otvoreno govorio sa kolegama iz BiH.

"To je izostalo, i ostavlja gorak utisak da srpske žrtve ne doživljavaju pravdu. Srbija ne vidi gde su nestali sarajevski Srbi. To ne vide ni Srbi u Republici Srpskoj. To ne vide ni Srbi u Federaciji BiH, onoliko koliko ih je tamo ostalo", izjavio je Selaković. On smatra da nije normalno da u doba priče o nužnosti i neophodnosti procesuiranja ratnih zločin i aktivnosti Srbije na tom planu - ti zločini ostanu bez odgovora, bez pravosnažnih sudskih presuda prema onima koji su za tako nešto okrivljeni.

Srbija je, po njegovoj oceni, najefikasnije u regionu, procesuirala osumnjičene za ratne zločine. "To je bio težak korak Srbije, i rezultat je rada nekoliko prethodnih vlada, a Srbija ostaje pri tom usmerenju. Ono što ja ističem svaki put i uvek ću isticati - to je da ću uvek stati iza procesuiranja ratnih zločina ko god da je bio žrtva ili počinilac", rekao je Selaković.

On je napomenuo da ne postoji sastanak na kojem je učestvovao kao ministar pravde Srbije, a da nije insistirao na kažnjavanju zločina nad Srbima, i da se odazvao svakom zahtevu za sastanak, bez obzira ko mu se obratio i da li ga je tražio Bošnjak, Albanac, Srbin, Hrvat, a Ministarstvo pravde Srbije je, kako je rekao, učinilo maksimalan napor da dođe do otkrivanja i procesuiranja ratnih zločina.

  • Limanac

    04.01.2015 13:05
    Tadic se svima izvinjavao u okruzenju a sta mi sada imamo od toga??
  • Lala

    04.01.2015 11:31
    a to je..
    tvoj najveci problem u zivotu..a kriminalce nisi sposoban da osudis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija