FOTO: Ovako izgledaju torte sa deponije u Kragujevcu

Ovako izgledaju torte koje su bačene na deponiju u Kragujevcu, a potom pokradene i preprodavane po Srbiji.

Ovako izgledaju torte koje su bačene na deponiju u Kragujevcu, a potom pokradene i preprodavane po Srbiji.

Reč je, kako se navodi, o 18.000 ovakvih torti.

- Molimo potrošače da podele ovu fotografiju, kako bi što više ljudi videlo o kakvim tačno tortama je reč i kojoj seriji proizvodnje pripadaju, odnosno, koji lot nose. Hrana koja se stavlja u promet mora da ima oznaku pripadajuće serije ili lota, što podrazumeva grupu jedinica hrane koja je proizvedena u jednakim uslovima. Da li je reč samo o ovom lotu (vidljiv na srednjoj slici u gornjem redu), ili ih ima više, nije nam poznato u ovom trenutku, ali se nadamo da će se oglasiti i proizvođač, kao i nadležne inspekcije koje su naredile uništavanje torti nebezbednih za ishranu, a koje su se potom našle na crnom tržištu - piše na fejsbuk stranici "Zaštita potrošača".

Potrošačima su neophodne sve informacije u vezi sa ovim slučajem, kao i istražen i javno objavljen lanac odgovornosti, navode oni.

Podsećamo da je zbog propusta u proceduri za uništenje preko 18.000 torti koje su se umesto na deponiji našle u slobodnoj prodaji, jedan radnik preduzeća JKP "Čistoća" danas otpušten, nekoliko je suspendovano, a Gradsko veće Kragujevca najavilo je i krivične prijave.

  • Mmmm, torte...

    05.01.2015 08:34
    Mmmm, torte...
    Mmmm, torte...
  • none

    05.01.2015 08:25
    @ ddd
    Zbog kvara na rashladnim uređajima zbog čega je došlo do otapanja.
  • novosađanin

    05.01.2015 08:20
    frizider
    Posledice kvara kompresora svi znamo, izlazak torti sa smetilišta. Ali kvar kompresora daje prostor od nekoliko dana da se on popravi, ili roba izmesti u druge hladnjače, mesare, distributivne centre velikih trgovinskih lanaca. Možda hitna akcijska prodaja samo po ceni koštanja. Neko se tu nije snašao u samoj fabrici ili nama plasirali pogrešnu informaciju, da je kupac kontingenta preuzeo samo jedan deo poruđbine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija