Novosađani na meti SMS prevaranata

Novosađani su poslednjih dana ponovo na meti prevaranata koji preko SMS poruka pokušavaju da im izvuku novac.

Novosađani su poslednjih dana ponovo na meti prevaranata koji preko SMS poruka pokušavaju da im izvuku novac.

Naime, kako 021.rs saznaje, veći broj Novosađana dobio je SMS poruku sa nepoznatog broja u kojoj se od njih traži da uplate po 2.000 dinara prijatelju koji je ostao bez telefona i sada je u problemu.

Ovakva vrsta SMS prevare sa ciljem da se neko navuče da uplati novac nepoznatoj osobi prisutna je u Srbiji već nekoliko godina, čak se ni tekst u porukama nije menjao i samo su različiti ime i broj telefona.

Kako su ranije više puta objavili mediji, pozivajući se na policiju, iza toga često stoje profesionalni prevaranti koji računaju da će neko ipak uplatiti novac jer se poruke šalju na stotine brojeva, a uvek ima onih koji poveruju da im je pisao rođak ili prijatelj.

  • 10.03.2015 18:26
    hajd' sve iz pocetka
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Novosadani-na-meti-SMS-prevaranata.html
    to je bilo pocetkom januara...

    Hoce li nam, napokon, provajderi objasniti kako smo mi to zasticeni kada su nasi brojevi mobilnih telefona cak i masovnim prevarantima dostupni?? Ako su takvima dostupni nasi brojevi mobilnih telefona tada su im dostupni i ostali podaci koje smo morali dati provajderu prilikom zakljucenja ugovora. Hoce li napokon neko priznati gresku, propust i odgovarati sto sve ono sto treba da bude zasticena tajnost podataka je njihovom nemarnoscu ama bas svima dostupna.
  • 1 NS

    06.01.2015 15:21
    Ala se raspisah
    Još nisam video da neko pokaže empatiju prema glupima. Pa nisu oni krivi što im fali inteligencije :(

    To mogu biti neki starci izlapeli, nečije majke i očevi.
  • 1 NS

    06.01.2015 15:17
    Dupe u kafiću
    Treba da mu uplati, ali policija, i da pokupe onog ko dođe da podigne.
    Mislim, tako bi bar u filmovima uspelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija