"Odgovorni i kupci torti sa deponije"

Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin kaže da je prodaja torti sa deponije krivično delo ugrožavanja javnog zdravlja, ali i da su odgovorni svi koji su kupovali te torte.

Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin kaže da je prodaja 18.000 torti sa deponije u Kragujevcu krivično delo ugrožavanja javnog zdravlja, ali i da su odgovorni svi koji su kupovali te torte.

Ona je poručila da svako ko kupuje ovakvu robu na ulici treba da bude svestan rizika. Kaže da te torte nisu imale deklaraciju, pa svako ko ih je kupio na ulici snosi odgovornost, i navodi da je u ovom slučaju načinjen propust više osoba, a prvenstveno obezbeđenja koje je bilo zaduženo za kontrolu i obezbeđenje uništenja proizvoda na gradskoj deponiji u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, veterinarska inspekcija nije morala da prisustvuje uništenju torti, a podseća da je proizvođač torti primetio da one nisu skladištene u hladnjači na propisanoj temperaturi te da je zato kontaktirao veterinarsku inspekciju u tom gradu.

"Ovaj subjekat u poslovanju sa hranom primetio je, u skladu sa svojom procedurom i dobrom higijenskom praksom, da mu temperatura u komori nije odgovrajuća. Tada je obavestio veterinarsku inspekciju i postupao u skladu sa procedurom kako se inače radi sa neusaglašenim proizvodom", rekla je Čelebićanin i dodala da je veterinarski inspektor u Kragujevcu došao na lice mesta, sačinio zapisnik, zabranio promet ove hrane i naložio da se ona uništi. "Dobili smo potvrdu da je ta hrana dovezena na gradsku deponiju", poručila je ona.

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra, već je o tome gradonačelnik Radomir Nikolić slučajno saznao 2. januara, rečeno je na zajedničkoj konferenciji prvog čoveka Kragujevca i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

  • 05.01.2015 18:29
    OSIGURANJE
    Sve ovo nije moglo da se izvede bez:Proizvodjaca, prevoznika, inspektora, obezbedjenja deponije i ko zna koga jos. Pitam se dali ce osiguranje platiti ostetui koliko. I jos mnogo mnoigo pitanja. Ne mogu da se slozim da su kupci krivi, kupci koji su zeljni i gladni svega, kupci koji misle da imaju drzavu. KAKO MOGU DA PRIHVATIM OVU KAO ODGOVORNU DRZAVU?
  • 05.01.2015 17:20
    Ma to su smislili da se potruje sirotinja, da se mozda neki političar nije otrovao tortom sa pijace.
  • 05.01.2015 15:58
    Ajde dosta o tortama. Sta bi bilo kada bi se krenulo po mesu. Nego, ovde nesto smrdi i to ne torte. 18000 torti? Mozes umuljati na crnp nekom 1000, 2000 pa i 3000 torti. Ali za 18000 malo teze. Ispadne deo Srbije preplavljen tortama. Gde su se prodavale te torte? U kom mestu, gradu? Kojoj pijaci? Ljudi, obratite paznju na vesti. Ovo je igranje za masu da ne obrati paznju na druge stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija