Birokratija usporava restituciju

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je da birokratske strukture i oni koji često nemaju stvarnu moć odlučivanja usporavaju restituciju poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je da birokratske strukture i oni koji često nemaju stvarnu moć odlučivanja usporavaju restituciju poljoprivrednog zemljišta.

Sekulić je istakao, gostujući na RTS-u, da Vlada Srbije ne sabotira restituciju poljoprivrednog zemljišta, ali da se u stvarnosti na 90 odsto rešenja o vraćanju ovog zemljišta uloži žalba.

Prema njegovim rečima, sam Zakon o restituciji "sadrži rešenja koja su visoko ocenjena od domaće stručne javnosti i međunarodnih faktora i taj akt predstavlja najbolje zakonsko rešenje u okruženju za vraćanje oduzete privatne imovine".

Jedini problem kod vraćanja poljoprivrednog zemljišta je bio taj što je Uprava za poljoprivredno zemljište na 90 odsto rešenja Agencije za restituciju uložila žalbu, objasnio je Sekulić. "To je očigledna opstrukcija Uprave za poljoprivredno zemljište", ocenio je on.

  • 06.01.2015 16:27
    Vučiću, ne prihvati li Skupština Srbije uskoro Zakon o izmeni zakona o restituciji u kojem će biti sadržana suspstitucija, mi odosmo u Strazbur, a to će ovaj napaćeni narod puno da košta. Ne znam kome ćeš tada prodavati m... za bubrege!
  • lola

    06.01.2015 14:04
    www.e-novine.com
    LAZ.Pa i VI STE BIROKRATA.
  • pola viagre

    06.01.2015 12:12
    Rešenje je ukinuti birokratiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija