SPC osniva svoj TV kanal

Prva crkvena televizija u Srbiji pod nazivom TV "Hram", koju je osnovala Srpska pravoslavna crkva, počeće da emituje program na Božić.
Prva crkvena televizija u Srbiji pod nazivom TV "Hram", koju je osnovala Srpska pravoslavna crkva, počeće da emituje program na Božić.

Program će moći da se prati samo putem interneta, a svoj rad počeće emitovanjem intervjua sa patrijarhom Irinejom koji je dao blagoslov za početak emitovanja.

Glavni i odgovorni urednik televizije "Hram", protojerej stavrofor Stojadin Pavlović rekao je da će program biti nastavljen i posle Božića i najavio saradnju sa elektronskim i štampanim medijima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

"Namera nam je da osim crkvenih tema javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije, koja se tiču gotovo svih oblasti, od kulture, zdravstva, posvete, obrazovanja", rekao je Pavlović, navodeći da će zato biti ostvarena saradnja sa svim državnim institucijama.

TV "Hram" sarađivaće i sa ruskim pravoslavnim TV stanicama "Sojuz" i "Spas" i televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve. Produkcija "Hram" ostvarivaće saradnju i sa drugim eparhijama SPC.

TV "Hram" prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC.

  • Игор

    07.01.2015 12:11
    Коментари оличења простаклука
    @Ronac оличење простаклука је изношење тих термина под зарезима у недостатку знања и способности аргументованог дијалога
  • vinetu

    07.01.2015 08:33
    Jel i to od para neplacenih poreza. uvest porez crkvi pod hitno!!
  • ovdasnji

    07.01.2015 08:08
    eto i
    dveri,njihovi 1389,obraz i ddd dobili svoj kanal !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija