Tužilac traži 18 godina zatvora za ubistvo Marka Ivkovića

Javni tužilac u Istanbulu je zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od 18 godina za Kadrija Aktaša, osumnjičenog za ubistvo navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića uoči utakmice Evrolige izmedu košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde 21. novembra u Istanbulu.
Javni tužilac u Istanbulu je zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od 18 godina za Kadrija Aktaša, osumnjičenog za ubistvo navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića uoči utakmice Evrolige izmedu košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde 21. novembra u Istanbulu.

U optužnici se navodi da je reč o "ubistvu sa predumišljajem", ali se zbog "neopravdane provokacije" traži i da kazna ne bude maksimalna predviđena za taj zločin. Ivković (25) je izboden na smrt nožem u sukobu sa navijačima Galatasaraja.

Tužilac je u optužnici naveo da su pre utakmice navijači srpskog i turskog tima počeli da se okupljaju na više lokacija u blizini dvorane "Abdi Ipekči", pri čemu su mnogi pili alkohol. Ubrzo je došlo do međusobnog sukoba, u kojem su navijači Zvezde koristili baklje, pirotehnička sredstva i palice, dok su navijači Galatasaraja koristili boce i palice.

U optužnici stoji i da su policajci koji su obezbeđivali utakmicu, uz podršku interventne policije, ispalili suzavac kako bi prekinuli tuču, da bi se zatim manja grupa srpskih navijača izdvojila i izgubila kontakt sa ostatkom grupe. Grupa turskih navijača, među kojima su bili Aktaš i još šestorica optuženih, zatim su napali srpske navijače.

"Marko Ivković je udario po nosu i povredio Kadrija Aktaša, dok mu se on približavao sa nožem, koji nakon incidenta nije pronađen. Aktaš je ubio žrtvu sa predumišljajem, tako što ga je izbo nožem, reagujući na provokaciju", stoji u optužnici, uz napomenu da su na Aktaševim pantalonama pronađene mrlje od krvi koja pripada Ivkoviću.

Suđenje će se održati na višem sudu u Bakirkoju, delu Istanbula, a konzulat Srbije u Istanbulu je jedan od podnosilaca žalbe u slučaju protiv Aktaša.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija