Slučaj "Beko" doveo do pobune u policiji?

Naredba ministra policije da smeni načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda Nebojšu Markovića, zbog propusta u slučaju "Beko", preti da izazove pobunu u najvećoj policijskoj upravi.
Naredba ministra policije da smeni načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda Nebojšu Markovića, zbog propusta u slučaju "Beko", preti da izazove pobunu u najvećoj policijskoj upravi.

Marković je, prema saznanjima "Blica", uložio žalbu na odluku o smeni, što je gotovo nezabeležen slučaj da visoki funkcioner u policiji ne poštuje odluku svog ministra. Iako je pre tri dana izjavio da to neće uraditi, Marković je ipak uložio žalbu, kako kaže, na nagovor kolega iz UKP.

Policajci koji se protive smeni Markovića, a koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da bi "smena Markovića pokazala da UKP Beograd godinu ipo dana ništa nije radio, što nije istina". Oni dodaju da Marković nije unapređen postavljanjem za pomoćnika načelnika UKP Srbije, jer mu je tu plata znatno manja.

Međutim, ono što je još važnije je da će žalba Markovića stopirati dolazak novog načelnika UKP Beograd. Prema nekim saznanjima, ministar Nebojša Stefanović na ovom mestu želi da vidi Dragana Kecmana, koji je do sada radio na rasvetljavanju ubistva novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, slučajevima nestalih beba, ali i na raskrinkavanju kriminalnih grupa iz Crne Gore.

Ministar policije nije želeo da komentariše žalbu svog načelnika. U njegovom kabinetu jedino su rekli da "nikakvu žalbu još nisu dobili, a da su kadrovske promene u policiji Beograda sprovedene zbog toga što u slučaju Milana Beka i posle dva meseca istrage nemaju nikakav trag". Ni direktor policije Milorad Veljović nije želeo da komentariše ovu situaciju u svom sektoru.

  • PATTON

    08.01.2015 13:50
    Svi "naši" ljudi...
    Kada je neko ovako „uspešan“, onda nije problem napraviti komunalno preduzeće od Vojske i Policije, pa ministrovali keramičar ili fals doktor nauka… Bitno je samo da je na čelu „svoj“, partijski čovek. Isto kao i u svim komunalnim preduzećima!
  • 08.01.2015 13:33
    "...je,uz sudstvo,najvece leglo korupcije u zemlji"

    Draga komoro,
    ne pokušavajte da svedete policiju na svoj nivo. Ako neko dobije 400 prijava i još je na slobodi, vrlo je jasno ko je tu korumpiran!
    Al ne brinite, doćiće i na vas red.
  • ST

    08.01.2015 11:47
    Policija...
    ...je,uz sudstvo,najvece leglo korupcije u zemlji.Price o EU nemaju nikakvog osnova bez ozbiljnih sistemskih promena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija