Pajtić najavio formiranje "vlade u senci"

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je situacija u zemlji svakim danom sve lošija, zbog čega očekuje izbore ove ili sledeće godine, a najavljuje i skoro formiranje "vlade u senci".
Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je situacija u zemlji svakim danom sve lošija, zbog čega očekuje izbore ove ili sledeće godine, a najavljuje i skoro formiranje "vlade u senci".

Pajtić je za B92 rekao da trenutna situacija "nije održiva" i da, kada govori da će "kraj ove vlade biti 2015. godine", to govori iz ugla socijalnog i ekonomskog konteksta i "dramatičnih grešaka" koje vlast pravi. "Teško će vlast moći da održi nivo ekonomske i socijalne kohenzije koja je neophodna da bi jedno društvo uopšte funkcionisalo", smatra Pajtić.

Komentarišući poruke iz SNS da je DS "pisao ambasadama i žalio se na politički progon jer ne može da zadobije poverenje građana", Pajtić je rekao da je to "smešno kao teza" i da naprednjaci "bolje da vode računa o tome kako se ponašaju na vlasti, jer je situacija sve lošija". "Imao sam obavezu kao predsednik stranke i profesor Pravnog fakulteta, da skrenem pažnju da nema vladavine prava, da pravosuđe ne funkcioniše i da u tom smislu ne možete ni da očekujete da će Srbija biti usmerena na način koji će nas makar približiti evropskoj porodici naroda", naveo je lider DS.

Pajtić je rekao i da ne očekuje ni od koga da bije političke borbe DS, koja je, kako tvrdi, i te kako spremna da to čini sama. On je takođe rekao da DS ne može da čini ono što je nekada radila SNS, da "samo kritikuje bez ikakvog kontra predloga", zbog čega će vrlo brzo biti formirana vlada u senci.

Upitan da precizira kada će biti formirana vlada u senci, Pajtić je rekao da postoji "problem preplašenosti ljudi" i da se mora imati razumevanja za to da se "veliki strah uvukao, ne u članove DS i u ljude koji bi bili potencijalni članovi vlade u senci, nego u veliku većinu građana Srbije". "Strah vlada Srbijom i naša obaveza je da Srbiju oslobodimo straha", tvrdi Pajtić.

Kada je reč o koalicijama, Pajtić je rekao da su već dogovorena partnerstva sa Zajedno za Šumadiju i da su razgovarali sa pojedinim lokalnim i regionalnim organizacijama. Govoreći o Vojvodini, Pajtić je rekao da DS kao stranka nastoji da bude stožer koalicije i u tom smislu postoje varnice između njenih koalicionih partnera.

Prema njegovim rečima, izbori u Vojvodini trebalo bi da budu na proleće 2016. godine, a kako veruje, tada ili do tada, će biti i drugih izbora.

  • gerilac

    09.01.2015 17:47
    brzo
    Samo pozurite, djavo je odneo salu, svaki dan opstanka naprednista na vlasti smanjuje sanse ove zemlje da se ikad oporavi...
  • Miljan

    09.01.2015 12:19
    Imala je DS vladu u senci
    Imala je DS vladu u senci i nju je predvodio Mirko Cvetković. I rezlutati njenog rada su opšte poznati.
  • Pera pisar NS

    09.01.2015 10:29
    Gubite se već jednom
    Pajtić,Čanak i ljudi oko njih moraju prvi da odu da bi se bilo šta promenilo u Srbiji.Čitam pre neki dan:Čanak je jedan od političara kojem se imovinska karta drastično uvećala?!!!Pa odakle čoveče?!!Nemaš ni godinu radnog staža!!Ceo život u politici.Sigurno je sve pošteno zaradio!!Gubite se već jednom i prepustite mesto nekima koji su sposobniji i pošteniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija