Dečacima petarde eksplodirale u ruci, jednom amputiran deo prsta

Dva dečaka završila su u bolnici zbog teških povreda šake nastalih korišćenjem petardi.
Dva dečaka završila su u bolnici zbog teških povreda šake nastalih korišćenjem petardi.

Trinaestogodišnjak iz Bačke Palanke je u pratnji oca došao u Dom zdravlja gde mu je konstatovana teža povreda srednjeg prsta leve šake, a povređen je kada je na ulici ispred kuće bacao petarde za Božić i jedna je eksplodirala u njegovoj ruci.

Istog dana u Dečijoj bolnici ukazana je pomoć sedmogodišnjem dečaku iz Novog Sada koji je u prisustvu oca na terasi stana zapalio dve petarde, od kojim mu je jedna ostala u ruci. Prilikom eksplozije petardi, dečaku je teško povređena šaka, a prema nezvaničnim saznanjima, amputiran mu je vrh prsta leve šake.

Podsetimo, u Dečijoj bolnici su 2013. imali desetak slučajeva amputacije prstiju zbog povreda od petardi. Iz bolnice su za 021 rekli da u vreme novogodišnjih praznika oko četrdesetoro dece završi u bolnici pošto im u ruci puknu petarde. Najčešće stradaju butine, lice i stomak. Najviše dece dolazi u Dečiju bolnicu nekoliko dana pred Novu godinu, ali povreda ima sve do februara.

Ovih deset amputacija se odnosi na 2013. dok još nije poznata statistika za 2014. godinu.

  • 10.01.2015 02:53
    svašta
    Hajde više zabranite te petarde, svake godine kao da je ratno stanje...
  • 09.01.2015 22:14
    petarde su za retarde
    Žao mi je dece, a roditelji, posebno ovaj "otac" sedmogodišnjeg deteta koji mu je tu istu petardu dao u ruke - njega bih krivično gonila i oduzela mu pravo na roditeljstvo jer za takve poput njega deca nisu.
    Za neke ljude je bila potpuno besmislena prednovogodišnja akcija pod nazivom "petarde su za retarde". Nemaju dovoljno intelektualnog kapaciteta da shvate poentu ovakvog slogana.
  • Pirat

    09.01.2015 19:06
    zelene piratice
    kad sam bio klinac, sedamdesetih i pocetkom osamdesetih na ulici su mogle da se kupe jedne jedine petarde - zelene piratice. ko je mogao, donosio ih je iz trsta.

    sa njima si znao na cemu si. stotinu puta sam je drzao izmedju prstiju gde bi mi eksplodirala i nista mi se ne bi dogodilo. znao sam da je stisnem u dlan i tu da eksplodira.

    povredio bi se neko jedino ako bi ga u lice pogodio komad kartona omota petarde. nikada nikome nista nije bilo od tih koliko ja znam.

    sta se ovo sad prodaje i cime se puni ne znam ali kad pukne ko da je bomba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija