Vučić: BIRN dobio pare od EU da laže

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode u kopu "Tamnava-Zapadno polje".

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode u kopu "Tamnava-Zapadno polje".

"BIRN (Balkanska istraživačka mreža), to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali", rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

On je kazao da je srpska firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada imala bolju ponudu od dve inostrane firme koje su konkurisale za taj posao. "Stvarno mi je mnogo žao što smo oštetili te zapadne firme", dodao je premijer.

Mišković traži smenu Selakovića

Vučić je izjavio da ne postoji nijedan razlog za smenu ministra pravde Nikole Selakovića, istakavši da na njegovoj smeni insistira vlasnik kompanije "Delta holding" Miroslav Mišković.

"Ja da smenim Nikolu Selakovića neću. Zašto da ga smenim? Zato što na tome insistira Miroslav Mišković? Evo, ja vas obaveštavam da Miroslav Mišković insistira na tome", rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, smena Selakovića bila bi "bacanje prašine u oči naroda", jer bi zbog eventualnih propusta trebalo da odgovara "neko mnogo važniji". "Neće Miroslav Mišković da određuje ko će da bude u vladi. Sve dok još mogu, to ću biti ja", istakao je Vučić. Lider SNS je naveo i da nije nemoguće da Mišković sruši Vladu Srbije, jer ima "izvanredno izgrađenu mrežu i snagu u društvu".

Sledeće nedelje promene u odboru SNS

Vučić je najavio i da će sledeće nedelje na sednici Glavnog odbora SNS doći do "značajnih promena" u tom odboru, te da će 1. marta biti raspisani izbori za gradske i opštinske odbore te partije.

"Danas sam apelovao na sve članove Predsedništva da se ujedine u želji da se pomogne Srbiji i da se prevaziđu, ako postoje i gde postoje, eventualne nesloge, da se posvete radu", rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu.

On je najavio da će konačna ocena o radu svih državnih organa biti doneta do kraja aprila.

Vučić je podsetio da SNS ne sme da bude biznis partija, te da je "možda ostao jedan ili dva funkcionera SNS sa duplim funkcijama u nekim lokalnim samoupravama".

Vučić napušta mesto šefa službi bezbednosti

Vučić je najavio da će napustiti mesto šefa biroa za koordinaciju službi bezbednosti i dodao da će se u narednih nekoliko dana znati ime kandidata za tu funkciju.

"Sa najvećim zadovoljstvom ću napustiti tu funkciju, kao i mnoge druge, što će vas iznenaditi", rekao je Vučić i dodao da on kao predsednik Vlade ima puno obaveza i da želi, pre svega, da se posveti rešavanju ekonomskih problema u zemlji.

  • 10.01.2015 09:36
    U Srbiji je na delu je fašizam.
    Ako sada Evropa ne pomogne sutra će biti kasno, a možda je to i cilj.
    Neka nam je Bog u pomoći.
  • Djole

    10.01.2015 02:14
    Laki je malo nervozan
    Pocela je Vuciceva radikalska retorika kao iz 90-tih.
  • jo

    09.01.2015 20:48
    Ko je ovde lud
    http://www.jugpress.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22336:birn--ispumpavanje-kopa-i-budeta&catid=37:jug-srbije&Itemid=58
    S jedne strane kuka na miškovića a sa druge strane posao dobija čovek optužen za utaju poreza.Još prošle godine sam napisao da je hapšenje miškovića uradjeno zbog bulumente koja hoće nečiju glavu što leba nemaju da jedu a tad sam i pitao šta ćemo sa desetinama malih miškovića koji su procvetali odonda i koji sponzorišu pevaljke po trgovima i behatoniraju sve živo.Što se tiče samog teksta i pre poplave je Eps i sve vezano za njega bila jedna višedecinjska pljačka i otimačina pa što i ovo ne bi " odradili "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija