Za osam sati, 25 Leskovčana polomilo ruke i noge na ledu

U Službi urgetnog centra Opšte bolnice u Leskovcu u subotu je od osam do 15 časova primljeno 25 pacijenata sa prelomima ruku, nogu i kukova usled pada na poledici.

U Službi urgetnog centra Opšte bolnice u Leskovcu u subotu je od osam do 15 časova primljeno 25 pacijenata sa prelomima ruku, nogu i kukova usled pada na poledici.

"Reč je uglavnom o prelomima ručnih i skočnih zglobova prilikom pada na zaledjenim površinama, ali ima i preloma kuka, uglavnom kod starijih ljudi", izjavio je specijalista urgentne medicine Vladimir Milosavljević.

Do naglog povećanja broja preloma došlo je pre četiri dana, pa je na Odeljenju ortopedije do subote ujutro zbrinuto 40 Leskovčana.

"Sanirano je 13 preloma nogu, 11 preloma ruku, 6 preloma ključne kosti i kukova, 3 preloma grudnog koša, 5 povreda glave i 2 povrede kičme. U nekim slučajevima su bile potrebne operacije", rekao je specijalista ortopedije Goran Stojiljković.

Na kolovozima i trotoarima u Leskovcu ima još neočišćenog snega, koji se u međuvremenu zaledio, a stanje je posebno dramatično od subote ujutro, kada je pala kiša i dodatno uglačala led na putevima.

  • Ledeno

    10.01.2015 19:50
    doba
    Glečeri na našim neočišćenim putevima su biblijskih razmera.Krivo je sunce jer ne može da istopi so koja je šatro bačena, a ustvari je i nema jer je pokradena.
  • 10.01.2015 16:16
    :)))
    Konacno i jedna dobra vest u novoj godini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija