Osumnjičeni za krađu torti na slobodi

Direktoru JKP Čistoća D.R. (50) i četvorici radnika tog preduzeća nije određen pritvor u Osnovnom sudu u Kragujevcu za krađu 18.000 torti, dovezenih na deponiju na uništavanje, a koje su završile u ilegalnoj prodaji.
Direktoru JKP Čistoća D.R. (50) i četvorici radnika tog preduzeća nije određen pritvor u Osnovnom sudu u Kragujevcu za krađu 18.000 torti, dovezenih na deponiju na uništavanje, a koje su završile u ilegalnoj prodaji.

"Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu Predrag Bošković doneo je rešenje kojim je odbijen predlog Osnovnog javnog tužilaštva za određivanjem pritvora", izjavila je danas Tanjugu protparol tog suda Ivana Račić.

Prema njenim rečima, tužilac ima pravo na žalbu u roku od tri dana, posle čega, u roku od 48 sati veće Osnovnog suda donosi odluku po žalbi tužilaštva.

Osnovni javni tužilac, posle saslušanja koje je trajalo više od sedam sati, podneo je predlog za određivanje pritvora osumnjičenima, zbog mogućnosti uticaja na svedoke, rekla je sinoć Tanjugu zamenik okružnog javnog tužioca Marija Mladenović.

Policija sumnjiči, kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju, direktora da je izvršio krivično delo neotklanjanja opasnosti, a radnike S.N., S.S., Lj. J. i Z.K. da su zloupotrebili službeni položaj.

Policija sumnja i da direktor "Čistoće" D.R. o događaju, za koji je saznao nakon par dana, nije obavestio nadležne inspekcijske službe, već su one o tome bile obaveštene tek 3. januara ove godine.

Oko 18.000 torti je 24. decembra dovezeno na deponiju na uništavanje, a samo sat vremena kasnije, iznete su odatle i našle se u ilegalnoj prodaji na ulicama Kragujevca. Krađu torti obelodanio je gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je za to saznao, kako je izjavio, 2. januara u večernjim satima.

  • jebivetar

    11.01.2015 17:26
    haha
    pa nisam ni mislio da će videti istragu!!!
    pitanje je ZAŠTO???
  • Toma

    11.01.2015 12:37
    krivosuđe
    zbog čega oni konstantno štite kriminalce?
  • Građanin

    11.01.2015 11:42
    ...
    Polusvet u obliku Rkana Krkana, Treće Smećara i Vlade Toplane su pošteni gradski komunalni delatnici, u odnosu na poslastičarsku elitu sa Kragujevačke deponije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija